Yandaş rektörlere rahat yok: Öğrenciler kararlı yandaş rektörler istifa edecek!

Galatasaray Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, rektörlerin ODTÜ'deki olaylar sonrası Başbakan'ı destekleyen metni imzalamasına tepki göstermeyi sürdürüyor. Öğrenciler bugün de eylemde. Gün içinde MSGÜ ve Bilgi Üniversitesi'nde de protesto olacak.

Güncelleme: 17:21
MSGÜ öğrencileri okul önünde yaptıkları açıklamada mücadeleyi bundan sonra da sürdüreceklerini belirtip, sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Güncelleme: 16:03
MSGÜ Rektörü eski eylem görüntülerini izlediğini yeni eylem görüntülerini izledikten sonra haftaya öğrenci temsilcileri ile bir görüşme daha yapacağını söyledi.


Güncelleme: 15:07
MSGÜ'de öğrencilerin eylemi sürüyor
MSGÜ'de öğrencilerin rektörlük önündeki eylemi sürüyor. Öğrenciler "ya istifa, ya imzanı geri çek" diyor.


Güncelleme: 15:06
Bilgi 'ODTÜ'nün yanındayız' dedi
Bilgi Üniversitesi Kuştepe yerleşkesinde bugün " Bilgi Ayakta, ODTÜ'nün Yanında" sloganıyla Sosyalist Düşünce Kulübü ve Toplumcu Hukukçular kulübü tarafından bir forum gerçekleştirildi. Yüze yakın öğrencinin katıldığı forumda, öğrenciler AKP'nin kendine muhalif toplamları marjinalize etmeye çalıştığını, ODTÜ'de de AKP'nin savaş politikalarını protesto eden öğrencilerin eli taşlı sopalı teröristler olarak gösterilmeye çalışıldığını, bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Akademisyenler adına söz alan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Ruhan Alpaydın ODTÜ örneğinde somutlanan AKP'nin üniversiteleri sindirme operasyonun kindar ve dindar bir nesil yetiştirme projesinin parçası olduğunu, Sivas'ta ve İstanbul Üniversitesi'nde AKP'nin gençliği tarafından gerçekleştirilen eylemlerin kimin marjinal olduğunu kanıtladığını söyledi.

Forumda özel üniversitelerin ODTÜ ile dayanışmak amacıyla hazırladığı imza metninin yarından itibaren hep beraber toplanmaya başlanması kararı alındı. Forum alkışlarla sona erdi.


Güncelleme: 14:52
AKP'nin adamıyız itirafı
Öğrencilerden oluşan bir heyet rektörle görüşmek üzere rektörlüğe girdi.

Bu arada MSGÜ Rektörü öğrencilerin yanına inerek yaptığı açıklamada "Bu zamanda hangi rektör var ki AKP'nin adamı olmasın" diyerek AKP yandaşlığını da itiraf etti.


Güncelleme: 14:47
MSGSÜ'de rektör öğrencilerin yanına geldi
MSGSÜ'de rektörlüğün önüne gelen öğrenciler rektör istifa etmeden buradan ayrılmayacaklarını açıkladı. Rektör öğrencilerin yanına indi.

Öğrencilere istifasını çekmeyeceğini belirten rektör, öğrencilerin yoğun tepkisi ve yuhalaması ile karşılaştı. Öğrenciler, odasına geri dönmek zorunda kalan rektörden, ya da imzasını geri çekmesini, ya da istifa etmesini bekliyor. Eylem rektör bu iki açıklamadan birini yapana kadar sürecek.


Güncelleme: 14:32
YTÜ boyun eğmeyecek
YTÜ'de düzenlenen ODTÜ ile dayanışma eyleminde, Hazırlık Fakültesi önünde buluşan öğrenciler ardından yemekhane önüne sloganlarla yürüdü. Daha sonra ODTÜ'de yaşananların konuşulduğu bir forum başlatılırken, YTÜ rektörüne tepki gösterilen forumda Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün de bir konuşma yaptı. Üstün, üniverstelerin bilimselliğinden ve akademisyenlerin bilimsel özgürlüğünden söz ederken, hiç bir akademisyenin bir iktidarın boyunduruğu altına giremeyeceğini söyledi.

Yrd. Doç. İsmail Şahin ve Yabancı Diller Fakültesi'nden öğretim üyesi de destek açıklamalarında bulundu. YTÜ öğrencileri forumu AKP'ye boyun eğmeyeceklerini açıklayarak bitirdi.


Güncelleme: 14:29
MSGSÜ öğrencileri rektörlüğe yürüyor
Mimar Sinan Salonunda toplanan öğrenciler rektörlüğe yürüyüş başlattı.


Güncelleme: 14:07
GSÜ'lü öğrenciler, daha önce ODTÜ'lü öğrenciler aleyhine açıklama yapan ve onları "terörist" olmakla suçlayan GSÜ Öğrenci Konseyini bir süredir istifaya çağırıyordu. Bugünkü etkinliğin ve kulüpler tarafından yapılan ortak açıklamanın ardından GSÜ Öğrenci Konseyi Dış İlişkiler Sorumlusu tepkiler karşısında istifa etti. Öğrenciler, GSÜ Öğrenci Konseyi'nin artık hiçbir meşruiyeti kalmadığını ve dağıldığını söylüyor.


Güncelleme: 14:00
GSÜ rektörü ve öğrenci konseyi başkanı istifa etsin talebi
GSÜ'de Eğitim Sen adına Zeynep Arıkan bir konuşma yaptı. Arıkan konuşmasında GSÜ Rektörünü istifaya çağırdı. 

Güncelleme: 13:54
Bilgi Üniversitesi'nde ODTÜ'ye destek forumu
Bilgi Üniversitsi Kuştepe Yerleşkesinde Sosyalist Düşünce Kulübü ve Toplumcu Hukukçular Kulübü'nün düzenlediği "ODTÜ'nün yanındayız" forumu başladı. İlk olarak forumu düzenleyen kulüpler adına söz alan bir öğrenci ODTÜ'de yaşananları kısaca anlattı. Ardından akademisyenler adına bir konuşma yapıldı. Forum öğrencilerin söz almasıyla devam ediyor.


Güncelleme: 13:47
İstanbul'da eylemler sürüyor
GSÜ, YTÜ ve İstanbul Üniversitesi'nin ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde de öğrenciler "Her yer ODTÜ, her yer direniş" slganlarıyla toplanmaya başladı. İlerleyen dakikalarda Bilgi Üniversitesi'nde de ODTÜ'ye destek paneli düzenlenecek.


Güncelleme: 13:39
İstanbul Üniversitesi'nde saldırı girişimi
ODTÜ'ye destek ve rektörlükleri protesto amacıyla İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi'nde yapılan ODTÜ'ye destek forumuna ÖGB saldırdı. ÖGB'nin saldırısına karşın öğrenciler foruma devam ediyor. ÖGB saldırısının ardından geri çekilmek durumunda kaldı.


Galatasaray Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, ODTÜ'deki polis saldırısı sonrası rektörlerin Başbakan'ı desteklemesini protesto ediyor. Öğrenciler rektörlerden ya imzasını çekmesini, ya da istifasını talep ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri saat 12.00'dede ODTÜ ile dayanışma forumu için yemekhane önüne yürüdüler. Yemekhane önünde toplanmaya başlayan öğrenciler ODTÜ ile dayanışma konuşmaları yapıyorlar. Foruma akademisyenler de destek veriyor.

Geçtiğimiz hafta büyük bir eylem gerçekleştiren Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) öğrencileri de saat 11.30'da Yiğit Okur Yerleşkesi'nin önünde toplanmaya başladı. Sloganlar ve pankartlarla rektörlüğün önüne yürüyen öğrencilere Nejat Yavaşoğulları ve Akın Eldes de destek veriyor. Öğrencilerin eylemi sürüyor.

Bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde de bir eylem gerçekleşecekken, Bilgi Üniversitesi'nde de öğrenciler bir panel düzenleyecek.

(soL - Haber Merkezi)