Galatasaray öğrencileri: 'Rektörün bundan sonraki adımlarının takipçisi olacağız'

GSÜ'de ODTÜ öğrencileri karşıtı açıklamaya imza atan Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga'nın istifa talebiyle tüm gün süren eylem sonlandırıldı. Rektör özür dilemesine rağmen istifa etmedi. Öğrenciler ise bundan sonra Rektör'ün atacağı adımların takipçisi olacaklarını ilan ederek eylemlerini sonlandırdılar.

Güncelleme: 20:00
Tüm gün süren GSÜ'deki eylem sonlandırıldı. Rektör Ethem Tolga özür dilemesine rağmen imzasını geri çekmedi ve istifayı kabul etmemekte direndi. Öğrenciler ise Rektör'ün bundan sonraki adımlarının takipçisi olacaklarını ilan ederek dağıldılar.


Güncelleme: 18:18
Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin eyleminin ardından Rektör Ethem Tolga, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim şeklinde bir açıklama yaparken, imzasını geri çekmediğini söyleyince öğrenciler büyük tepki gösterdi.

Öğrencilerin yuhalanamasının ardından rektör içeri girmek zorunda kaldı.


Güncelleme: 18:03
Öğrencilerin istifa talebinde ısrarcı olması ve okulu terk etmemesi üzerine rektör bir öğrenci heyetini daha rektörlük binasına aldı. Öğrenci temsilcileri ve rektör bir görüşme daha yapacak.


Güncelleme: 17:43
Öğrencilerin eyleminin sabaha kadar sürmesi beklenirken, rektör henüz dışarı çıkmadı.


Güncelleme: 17:16
Galatasaray Üniversitesi öğrencileri eylemini sürdürüyor. Rektör hala dışarı çıkmadı.


Güncelleme: 17:10
Rektör öğrencilerle görüşmeye inmezken, üç öğrenci temsilcisi rektörle görüşmeye gitti.

Görüşmeye katılan iletişim fakültesi öğrencisi Damla Deniz Cengiz, görüşmeyi şöyle anlattı:

“‘Bildiride kınıyorum demedim üzülüyorum dedim’ dedi. Görüntüleri izleyip izlemediğini sorduk. İzlediğini söyledi. ‘İstediğinizi yapmayacağım. İmzamı geri çekmeyeceğim, istifa etmeyeceğim’ dedi. İki gündür üniversitede yaşanan sıkı güvenlik önlemlerini sorduk. ‘Dışarıdan provakatörlerin gelmemesi için’ dedi. Dışarıdan gelenin olmadığını bizlerin de provakatör değil okulun öğrencileri olduğunu söyledik. Bütün öğrenci klüpleri birleşerek hazırladığımız ortak taleplerimizi verdik. Söz sahibi olmak istedik. Öğretim üyelerinin yarısından fazlası sizin imzaladığınız metni reddetti dedik. ‘Demokratik haklarıdır’ dedi. Başka yorum yapmadı. “


Güncelleme: 16:38
Rektörden geri adım sinyali gelirken, öğrenciler istifada kararlı
GSÜ Rektörü Ethem Tolga öğrencilere yazılı bir açıklama yolladı. Açıklamada imza attığı ortak metnin Başbakan'ın saldırıları ile aynı güne denk gelmesinin tamamen tesadüf olduğunu ileri sürerken, metinden geri adım atarak şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki temel amaç, başta güvenlik görevlilerinden gelebilecek orantısız güç kullanımı olmak üzere, üniversitelerdeki her türlü kaygıyı dile getirmek ve bunu kamuoyu ile paylaşmaktır."

Öğrenciler bu açıklamanın yeterli olmadığını belirtirken, istifa talebiyle eylemlerini sürdürüyor.


Güncelleme: 16:26
ODTÜ'lü öğrencileri hedef alan GSÜ Rektörüne yönelik tepki sürüyor. Bu arada Galatasaray Üniversitesi'nde 146 akademisyen GSÜ Rektörü Ethem Tolga'yı kınayan metne imza attı.


Güncelleme: 16:18
Üniversitedeki duruma ilişkin bilgi aldığımız bir GSÜ öğrencisi, taleplerinin rektörün istifası olduğunu dile getirdi. Gerginliğin sebebinin okul kapılarını kapatan üniversite yönetimi olduğunu belirten öğrenciler, rektörün istifası talebiyle eylemlerini rektörlük önünde sürdürüyor.


Galatasaray Üniversitesi’nde protestolar Rektörlük binası önünde yoğunlaştı. Öğrenciler binayı sardı, rektör Prof. Dr. Ethem Tolga binadan çıkamıyor.

Bu arada İTÜ ve Yıldız üniversitelerinden gruplar da Galatasaray Üniversitesi’ne gelmeye başladı. Üniversite dışında toplanan öğrenci grupları kapıyı kırıp üniversitenin içine girdiler.

Üniversite binasının dışında da polis bekliyor.

Gelişmeleri aktaracağız...

(soL - Haber Merkezi)