Ses kayıtları yayınlandı, site erişime engellendi

Ses dosyalarının yayınlandığı Soundcloud.com‘a Erdoğan ve ailesiyle ilgili 6 ses kaydı yayınlayınca erişim engellendi.

(soL - Haber Merkezi) Vimeo ve YouTube’un ardından müzik paylaşım sitesi Soundcloud da erişime engellendi. Erişime engellenen Soundcloud, son dönemde mahkeme kararı olmadan kapatılan üçüncü sosyal paylaşım sitesi oldu.

Soundcloud için engellemeyle ilgili açıklamada “Ulaşmaya çalıştığınız uygulama şirket kuralları gereği bloklanmıştır” ifadesi kullanıldı. Tıpkı Vimeo’ya uygulanan erişim engelinde olduğu gibi servis sağlayıcıları tarafından atanan DNS’ler ile Soundcloud’u açan kullanıcılar siteye bağlanamıyor. Farklı DNS kullanıldığında ise siteye erişim mümkün.

Kullanıcılar soundcloud‘a ses kaydedebiliyor, bu kayıtları arkadaşlarıyla, bloglarda, sitelerde ve sosyal ağlarda paylaşabiliyor. Herkese açık bir platform olan SoundCloud en çok DJ’ler tarafından ilgili görüyor. soundcloud.com son günlerde Sümeyye Erdoğan, Fethullah Gülen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının yüklenmesiyle gündeme gelmişti.

Sitenin engellenmesini sağlayan kayılarda ne vardı?
AKP-Cemaat arasında yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kavgası sürerken, internete sızan ses kayıtlarında Erdoğan ve ailesinin İzmir Urla’da 2 villa aldığı, bunların imarı için üniversiteden rüşvetle rapor alındığı ileri sürüldü. İnternete sızan kayıtlara hemen müdahale edildi ve internetten kaldırıldı. Kayıtlarda iki villanın imar planı değişikliği için 130 bin lira rüşvette anlaşmaya varılıyor.

Tayyip Erdoğan ile kendisine “Abi” diye hitap eden bir işadamı arasında 5 Ocak 2013 günü gerçekleştiği öne sürülen ilk telefon kaydına göre, işadamı Başbakan’dan, Urla’nın Zeytineli Köyü yakınlarındaki “birinci derece SİT alanı” olan Hacılar Koyu’nun imar durumunun “üçüncü dereceye” dönüştürülmesi için yardım istiyor.

İmar du­ru­mu­nu ta­kip eden bü­rok­rat, Baş­ba­ka­n’­a ‘A­bi­’ di­yen işa­da­mı­na te­le­fon açıp, “Ho­ca­mız aradı. Bi­zim ra­por ha­zır­mı­ş” di­ye­rek ‘müj­de­yi­’ ve­ri­yor. Bü­rok­rat, ra­por için “ö­de­me­yi­” sor­du­ğu­nu, “5 ho­ca­nın her bi­ri için 20’şer, ken­di­si için de 30 ol­mak üze­re top­lam 130 bin li­ra ra­ka­mı­nı uy­gun bul­duk­la­rı­nı­” ak­ta­rı­yor.