Savunma Bakanı: NATO kültürel zenginlik, ekonomiyi de canlandırır

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savaş aygıtı NATO'yu 'kültürel zenginlik' olarak tanıtırken, füze radar üssüne karşı büyük eylemler düzenleyen Küreciklilere ise 'ekonomiyi canlandırır' dedi.

Bugün Cumhuriyet gazetesinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılan röportaja yer verildi. Bakan Yılmaz, Kürecik'e NATO füze radar sistemi kurulmasına ilişkin olarak "Malatyalılar merak etmesin, güvendeler, ben şahsen radar üssünün de Sivas Şarkışla’ya kurulmasını isterdim, hiç değilse ekonomi canlanır" dedi.

"İzmir'de kurulacak NATO üssünü de isterlerse Sivas'a taşıyabiliriz" diyen Yılmaz, Kürecik halkının düzenlediği kitlesel eylemleri duymamış gibi konuşarak "NATO'ya sadece gençler karşı çıkar" dedi.

NATO'nun 2010 yazında Lizbon'da düzenlediği toplantıda karar altına aldığı füze kalkanı projesi kapsamında Malatya Kürecik'e füze radar sistemi kurulacak. Füze kalkanı sisteminin İran ve Rusya gibi ülkeleri hedef aldığı hemen herkes tarafından kabul ediliyor. Nitekim, İran ve Rusya resmi makamları her fırsatta füze kalkanı projesinden ve Türkiye'ye kurulacak radar üssünden rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

Bakan Yılmaz'ın NATO gibi kanlı bir savaş örgütünü 'ekonomiyi canlandırır' diye övmesi bugünkü TKP'nin Sesi'ne de konu oldu:

Bu nasıl Savunma Bakanı!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bugün bir gazeteye verdiği demeçte “Malatyalılar merak etmesin, güvendeler, ben şahsen radar üssünün de Sivas Şarkışla’ya kurulmasını isterdim, hiç değilse ekonomi canlanır” diyor!

“İzmir’de kurulacak yeni NATO Üssü’nü de isterlerse biz Sivas’a taşımaya hazırız” diyerek skandal sözlerine devam ediyor. “Hem demokratikleşme, hem kültürel alışveriş farklı unsurlara açılmakla olur. NATO’nun orada bir birliğinin olması kültürel zenginliğe katkı sağlar.”

Irak’ta, Afganistan’da, Yugoslavya’da milyonlarca insanın ölümüne sebep olan emperyalist savaş örgütünden, işgalcilerden, NATO’dan, ABD’den, silahından, askerinden, postalından demokratikleşme ve kültürel zenginlik bekleyen zihniyete bak!

Biz söyleyelim: İzmir’de NATO, Adana’da İncirlik, Malatya’da Radar Üssü, kültürel zenginlik ve demokrasi değil, Suriye’ye, İran’a, Libya’ya bomba, savaş ve işgal içindir!

Ne İzmirlilerin, ne Malatyalıların, ne Adanalıların ve ne de Sviaslıların işgalci ABD’nin “kültürel zenginliğine” ihtiyacı var!

(soL - Haber Merkezi)