Polisten Bolu’da üniversite çıkartması

Dün başlayan üniversite kayıtları ile birlikte polisin üniversitelerde stant çalışmaları da başladı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenci kayıtlarının başlamasıyla beraber, bütün fakültelerde stant açan Terörle Mücadele polisleri, yeni kayıt yaptıran öğrencilere ve velilerine broşürler dağıttı.

Üniversitede stant görevlisi olarak duran polislere çalışmanın amacını soran soL muhabirine görevli polis, öncelikli amacın “okuldaki ‘terör’ örgütlerine imkan vermemek için öğrencileri ve velileri bilgilendirmek” olduğunu söyledi. Terör örgütü olarak kimlerden bahsedildiği konusunda bir açıklama yapmayan memur, cemaatlerin de bu kapsama girip girmedikleri sorusuna ise herhangi bir cevap vermedi.

Velilere “bizimle irtibatta olursanız çocuğunuzun eğitim hayatı sorunsuz devam eder” şeklinde telkinlerde bulunan polislere “üniversitede ne işiniz var” diye soran solcu öğrenciler okulun içindeki diğer sivil polisler tarafından engellendi.

Üniversitede öğrenci topluluklarının stantlarına bile kolay kolay izin vermeyen okul yönetiminin emniyetin stant çalışmasına destek olmak için elinden geleni yaptığı da görüldü.

(soL - Bolu)