"Laiklik tehlikededir diyemem"

Avrupa turu kapsamında Berlin'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de laikliğin tehlikede olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya'nın köşe yazında yer alan bilgiye göre, Almanya'da bir gazetecinin "laikliğin tehdit altında olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayır. Anayasa Mahkemesi'nin bir kararı var, ama hayır, bugün için Türkiye'de laiklik tehlikededir diyemem, böyle bir tehlike görmüyoruz." yanıtını verdi.

Kaldığı otelin lobisinde dört ayrı gazeteye röportaj veren Kılıçdaroğlu, laikliğin tehlikede olduğunu düşünmediğini belirtti ve "Hanefi Avcı hakkında Savcı Hamza Keleş'in raporunu bekliyoruz ama o laiklikle ilgili olmayabilir" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra laiklik konusundaki açıklamasına ek olarak "Gerçekten görmüyorum, aksini söylersem bunun altını doldurmak lazım, askıda kalır, gerekçelendiremem" dedi.

"Cemaatlere saygılıyım"
İsmail Küçükkaya, dünkü köşe yazısında ise Kılıçdaroğlu'nun şu ifalerine yer vermişti:

"Ben cemaatlere saygılıyım, insanlarımız manevi dünyalarında cemaatlere yakın olabilir. Nurcu da olabilir, Süleymancı da Fethullahçı da... Yeter ki bunu siyasallaştırmasınlar. Manevi dünyayı siyasete alet etmesinler."

(soL - Haber Merkezi)