Kazım Koyuncu memleketi Hopa'da anıldı

Kazım Koyuncu aramızdan ayrılışının 8. yılında memleketi Hopa’da anıldı. Hastalığının ilerlemesiyle beraber yakınlarına ‘Karadeniz dev bir dalgadır ve ben Hopa’ya gitmek istiyorum’ diyen Koyuncu Hopa’da defnedilmişti.

Karadeniz halkının aydınlık sesi Kazım Koyuncu 25 Haziran 2005’te 33 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Çevre illerden anma için Hopa'ya gelen sevenleri, Koyuncu’nun mezarı başında buluştu. Kazım Koyuncu için gerçekleşen saygı duruşunun ardından ailesi mezarı başında taziyeleri aldı. Kendisi gibi müzisyen olan kardeşi Niyazi Koyuncu ‘her şey ilk günkü gibi. Bir tarafımız hep eksik’ diyerek soL’un sorularını yanıtladı.

Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 8. yılı. Aradan 8 yıl geçmesine rağmen Kazım’a olan sevgi hiç azalmadı, tersine katlanarak arttı. Sizce bunun en önemli sebebi nedir ?
Kazım’ın milyonlarca kardeşi var. 8 yıl geçti, acısı hafiflemedi. Kazım doğru bir adamdı. Kazım devrimciydi, solcuydu. Kazım yalaka değildi. Trabzonspor’luydu. Doğa dostuydu. Kazım Koyuncu hep halkla iç içeydi. Bu yüzden insanlar tarafından Kazım’ın sevilecek bir tarafı mutlaka vardı. Bundandır ki Kazıma olan sevgi hiç azalmadı.

Kazım Koyuncu’dan sonra toplumda Karadeniz'e ve müziğine olan ilgisi ve sevgisi arttı. Karadeniz müziği yapan yeni sanatçılar topluma çok güzel örnekler sundu. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

Kazım Koyuncu Karadeniz müziği yapıyordu. O bu konuda çok iyi bir örnekti. Biz Karadeniz müziği yapan sanatçılarda Kazım Koyuncu’yu örnek alıyor, onun yürüdüğü yolda yürüyoruz.

Bugün kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 8. yıl dönümü
Evet. 8 yıl olmasına rağmen her şey ilk gün ki gibi. Bir tarafımız hep eksik. Onu her geçen gün daha fazla özlüyorum.

(soL - Halil Yeni)