Gülen: Herkes en az 10 kişiyi sandığa götürmeli

Fethullah Gülen, “Ölülere bile oy kullandırın” talimatının ardından ikinci defa konuştu: Herkes en az 10 kişiyi sandığa götürmeli.

Fethullah Gülen, herkul.org sitesinde referanduma dair açıklamalar yaptı.

“Yeri gelince herkesi destekleriz”

Gülen, “Herkese karşı müsavi derecede duruyoruz. Biz yerinde Deniz Bey'i de destekleriz, Devlet Bey'i de destekleriz. Elverir ki, yaptıkları şeyler milletimizin bugünü ve yarını adına, devletler muvazenesinde dümene oturması adına bir şey ifade etsin” dedi. Fethullah Gülen, “Referandumda 'evet' denmesini desteklememiz, o işi yapan insanları takdir değil, o işin kendisini takdir meselesidir” diye ekledi.

Siyaset alemine “gönül dili”nin hâkim olmasını dileyen Gülen, “Keşke CHP'liler deseler ki: ‘Türkiye'de şu kriz, şu kriz, şu kriz var ama biz vifak ve ittifakı sağlayamadığımızdan ve iktidarla uyum yolları aramadığımızdan dolayı, ihtimal Allah bizim yüzümüzden bu krizleri yaşatıyor.’ Keşke MHP'liler deseler ki: ‘İnsan her yanıyla kötü olmaz ya, herkesin bazı iyi yanları da vardır. Biz en azından bazı meselelerde bir kısım fasl-ı müşterekler bularak, bunlara 'eyvallah' desek ne olurdu. Bazı olumsuz şeyler bizim yüzümüzden de olmuş olabilir bir dönemde bazı yanlışlıklar yapmış olabiliriz belki şimdi de bir kısım yanlışlıklar yapıyoruzdur.’ Keşke AK Partililer de idarede bulunduklarından dolayı, Hazreti Ömer Efendimiz gibi düşünse ‘Yağmur yağmıyorsa benim yüzümden yağmıyor laleler benim yüzümden bitmiyor, dağınık halimizin öyle sürüp gitmesi ve perişanlığımızın devam etmesi benim yüzümden oluyor’ deseler” dedi.

Mübalağalı ironik espri
“Ölüleri mezardan kaldırıp oy kullandırın” mesajına da değinen Gülen, “Geçenlerde, ‘Değil sadece kadını erkeğiyle, çoluğu çocuğuyla ve dünyanın dört bir yanına dağılmışıyla hayatta olan insanları, imkan olsa mezardakileri bile kaldırarak o referandumda 'evet' oyu kullandırmak lazım’ demiştim. Bazıları bu sözü alay konusu yaptı hatta, bu sözdeki mübalağayı ve o mübalağadaki ironik espriyi tersine çeken ve ‘Ölüleri de yazdırın ve kaçamak olarak onlara da oy kullandırın’ şeklinde yorumlayacak kadar işi şirazeden çıkaran kimseler oldu” dedi.

Diyalektik sayılabilecek dedikodular

Gülen, “Hiç kimse anayasa değişikliği paketini ve referandumu Avrupa'ya veya Amerika'ya bağlamamalı bunlar diyalektik sayılabilecek dedikodudan ibaret yanlış şeylerdir. Ramazan-ı Şerif'te yumuşayan kalbleri de değerlendirerek herkes referandum konusunda üzerine düşen vazifeyi yapmalıdır. Hatta burada (Amerika'da) oy kullanamayacaklarından dolayı, Türkiye'ye gitmesi mümkün olanlar gitmeli ve oylarını kullanmalılar. Oraya gidince de, "Amerika'dan kalktım, bin lira verip buraya geldim dönerken de o kadar para vereceğim. Bu kadar zahmeti sadece kendi oyum için çekmemeliyim..." demeli en azından on tane, yirmi tane insanı daha zimmetlemeli, onları da sandığın başına götürmeli ve onlara da bir güzel 'evet' dedirtmeli” dedi.

(soL - Haber Merkezi)