Erdoğan: Berkin ekmek almaya gitti diyorlar, yalan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Üniversitesi açılışında yaptığı konuşmada sözü yine Berkin Elvan'a getirdi. Berkin Elvan ve Diyarbakır'da yaşamını yitiren Yasin Börü'yü kıyasladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2014- 2015 Akademik Yıl Açılış Töreni'nede konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Hakkari'de çok modern bir hastane açtık. Açılışını da ben yaptım.

Genç bir hanım doktor geldi. Dedi ki, Sayın Başbakanım ben nasıl şehir merkezine gideceğim. Biz korkuyoruz. Bize burada bir lojman yapın. Ya bunlar hain. Böyle ihanet olur mu?

Bunlar hain ya. Bunlar kendi halklarına hainlik içindeler. Sonra barış diyorlar. Bakın havaalanı yapıyoruz onu bile yaptırmıyorlar. Müteahitler tehdit ediliyor. Bırak da bitirelim şu havalimanını.

Her gün uluslararası birtakım gazeteler çıkıyor, tamamen yalan ifadelerle, aslı ve mesnedi olmayan bilgi kırıntılar ile Türkiye'ye karşı algı operasyonu yürütüyorlar.

'Ekmek almaya gitti diyorlar, yalan'
Gezi’de hayatını kaybeden bir çocuğu günlerce malzeme yaptılar reklam için. 'Ekmek almaya gitti' diyorlar... Yalan. Çocuğu teröre ittiler, gaz atarken fotoğrafları var. Diyarbakır’da Yasin Börü için seslerini çıkarmadılar. Yasin Börü ve arkadaşlarını görmezden geldiler."