Beyaz Saray'dan Erdoğan'a yalanlama

Beyaz Saray yönetimi, Obama'nın geçen ay Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde, Erdoğan'ın Gülen'e dair şikayetleri için "Mesaj alınmıştır" dediğini yalanladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 19 Şubat'ta ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yapmıştı. Erdoğan, önceki akşam katıldığı bir televzyon programında bu konuşma sırasında Obama'ya Fetullah Gülen'le ilgili şikayetlerini bildirdiğini ve Obama'nın da "Mesaj alınmıştır" cevabını verdiğini illeri sürdü. Ancak çok geçmeden ABD yönetimi bu iddiayı yalanladı.

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, Obama’ya atfedilen cevabın doğru olmadığını söyledi. Gazeteye gönderilen yazılı açıklama şöyle: “Sayın Gülen ile ilgili Başkan Obama’ya atfedilen cevap doğru değildir. O 19 Şubat konuşmasında, Başkan Obama hukukun üstünlüğüne dayanan sağlam politikaların ve aynı zamanda ülkelerimiz arasındaki karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerin önemine değindi. Özellikle karşılıklı menfaatlerin olduğu birçok bölgesel konuda Türkiye ile beraber çalışmaya olan taahhüdümüz devam ediyor.”