Balyoz'da bir kurgu delil daha...

Balyoz davası sanıklarından eski HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman’ın bilgisayarında bulunduğu iddia edilen dosyanın Yarman kurumda göreve başlamadan 3 ay önce oluşturulduğu, adı geçen 357 personelden 115'inin de o dönem HAVELSAN’da çalışmadığı ortaya çıktı.

Balyoz davasında delil olarak gösterilen belgelerden birinin daha “kurgu” olduğu ortaya çıktı. Dava kapsamında 13 Ağustos 2011 tarihinde "darbeye teşebbüs" iddiasıyla tutuklanan HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman tarafından HAVELSAN’daki bir bilgisayarda hazırlandığı iddia edilen listenin, Yarman henüz HAVELSAN’da göreve başlamadan önce oluşturulduğu anlaşıldı.

Belgede yer aldığı iddia edilen veriler
Yarman tarafından hazırlandığı iddia edilen belge, Balyoz soruşturması kapsamında el koyulan 11 nolu CD' de "Çalışmalarım_a/ yeni yapılanmada görevlendirilecekler" isimli klasörde bulunan "Savunma sanayi" isimli belge. Belgenin "fyarman" isimli kullanıcı tarafından HAVELSAN’daki bir bilgisayardan oluşturulduğu iddia edilmişti.

Belge içerisinde yer alan listelerde 1080 savunma sanayi çalışanının ismi yer alıyordu. ASELSAN, HAVELSAN, TAI, TUSAŞ, SSM, STM ve TÜBİTAK bünyesinde görev yapan ve listeye giren 1080 personelin büyük kısmı hakkında, atamalarını etkileyecek değerlendirmeler de bulunuyordu. Listelerin en üstünde ise Genel Koordinatör olarak Ömer Faruk Yarman gösteriliyordu. Bazı listelerde savunma sanayi çalışanlarının tayin edilecekleri kurumların tek tek not alındığı ve "Güvenilir olup, yeni yapılanmada çeşitli kademelerde görevlendirilebilir personel" tabiri kullanıldığı da öne sürülmüştü.

Avukat Tunçkol: “Bu deliller üzerindeki şüphe Faruk Yarman'ın üzerindeki şüpheden daha büyüktür”
“Balyoz Darbe Planı’nın” delilleri arasında yer alan ve Yarman’ın tutuklanmasına neden olan söz konusu belgenin “kurgu” olduğu Yarman’ın avukatı Hakan Tuçkol tarafından ortaya çıkarıldı.
Belge üzerinde yapılan dijital incelemeye göre belgenin HAVELSAN'daki bir bilgisayardan "fyarman" kullanıcı adıyla 9 Ocak 2003 tarihinde hazırlandığı ileri sürülmüştü. Fakat Ömer Faruk Yarman’ın avukatı Hakan Tuçkol, HAVELSAN’dan aldığı yazıyla Yarman’ın bu tarihte kurumda çalışmadığını ve işsiz olduğunu ispatladı.

Yarman'ın HAVELSAN'a atanma tarihinin 5 Mart 2003 olduğunu belirten avukat Tunçkol, "Faruk Yarman'ın 'fyarman' kullanıcı adıyla iş yerinde bilgisayarı var mı yok mu hatırlamıyor. Varsa bile bunu en erken 5 Mart tarihinde yapabilir. Dolayısıyla suçun yapıldığı iddia edilen tarihten 3 ay sonra. Şimdi bu olaya baktığımızda bu deliller üzerindeki şüphe Faruk Yarman'ın üzerindeki şüpheden daha büyüktür"dedi.

“115 kişi HAVELSAN’da çalışmıyor”
Tunçkol’un mahkemeye sunduğu yazıyla, belgede darbe sonrası görevlendirileceği iddia edilen ve HAVELSAN’da çalışanların listesinde yer alan 357 kişiden 242’sinin 2002-2003 yıllarında HAVELSAN’da görevli olduğu, 115 kişininse HAVELSAN’da çalışmadığı açığa çıktı.