Ankara Üniversitesi yönetimi 'şov yapma sırası bende' diyor

Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü'nde bugün yapılan kayıtlarda özel güvenlik öğrencilere saldırırken, Rektör Yardımcısı Berahitdin Albayrak da öğrencilere tehditler savurdu.

Ankara Üniversitesi yönetimi sol görüşlü öğrencilerin kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler ve aileleriyle temas kurmasını önlemek için şiddete başvurdu.

Sabah saatlerinde Tandoğan kampüsüne girmek isteyen bazı solcu öğrencilerin okula alınmamasıyla başlayan gerginlik, solcu öğrencilerin kayıt yapılan alana alınmamasıyla yükseldi. Öğrencilerin, cemaaat yurtlarının rahatça stand açtığı alana girme haklarının olduğunu belirtmeleri üzerine alan önünde şerit kuran özel güvenlik, içeri girmek isteyen öğrencilere saldırdı.

Özel güvenlik görevlilerinin öğrencilere copla saldırmaları sonucunda bazı öğrencilerdin hafif yararladındığı görüldü.

Rektör Yardımcısı: "Bundan sonra şov yapma sırası bende"
Rektör Yardımcısı Berahitdin Albayrak'ın özel güvenliklere taş çıkartan saldırgan tutumu dikkatlerden kaçmadı. Öğrencilerin yanına gelen Albayrak, "bugüne kadar hep siz şov yaptınız, bundan sonra şov yapma sırası bende" diyerek, öğrenciledre bundan sonra siyaset yaptırmayacağını belirtti. Albayrak tehditlerini, "Bu okulda düzen benim. Benim düzenimi bozmaya çalışan herkes hesabını verecek. Gerekirse soruşturmayla, gerekirse polisle" şeklinde sürdürdü.

Albayrak'ın daha sonra özel güvenlik şefine dönerek, "bunların tamamına soruşturma açılacak, hepsinin görüntülerini var değil mi" diye sordu. Albayrak, özel güvenlik şefinin "var" cevabı üzerine "hepsini teşhis edin gerekeni yapın" şeklinde talimat verdi.

Üniversite yönetiminin çağırması sonucu kampüs önünde toplanan çevik kuvvet birlikleri ise öğrencilerin topluca okuldan ayrılmaları üzerine geri döndü.

Rektör yardımcısı fotoğraf çeken öğrenciyi kolundan tutup dışarı attı!
Öğrencilere karşı saldırgan tutumlarının belgelenmesini istemeyen üniversite yönetiminin gazetecileri engelleme çabaları dikkat çekti. Kanal D kameramanını iterek olay yerinden uzaklaştırmaya çalışan özel güvenlik, öğrencilerin tepkisi üzerine geri adım attı. Dünkü kayıtlarda yaşanan gerilim sırasında fotoğraf çeken bir öğrenci ise bugün okula girmek isterken Rektör Yardımcısı Albayrak tarafından kolundan tutularak kampüs kapısı dışına iteklendi.

(soL - Ankara)

Özel güvenliğin müdahalesi sonucu bazı öğrencilerin giysileri yırtıldı.