6 Mayıs ve FKF ve Deniz ve Yusuf ve Hüseyin…

Siz bu satırları okurken ben Hatay’da olacağım.

Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun 2 Mayıs günü Haydarpaşa merdivenlerinde başlattığı, ‘Barış için büyük gençlik yürüyüşü’, bugün savaşa karşı barışı haykıran Hatay halkıyla buluşuyor.

6 Mayıs üç yiğidin idam edilişlerinin yıl dönümü.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan.

1968 devrimci dirilişinin üç sevdalısı.

Üç can parçası, üç narçiçeği, üç bağımsızlık güvercini, ‘üç fidan.’

Faşist 12 Mart çetesi tarafından boyunlarına yağlı urgan geçirileli 42 yıl oldu.

Unutulmadılar.

Bunca yılı her devrimcinin, yurtseverin yüreğinde çoğalarak yaşayıp geldiler.

Şiirler, şarkılar, türküler, marşlar, romanlar, öyküler, oyunlar yazıldı, filmler, belgeseller yapıldı, anıtlar dikildi onlar için.

Çocuklarımıza adlarını verdik şan ile.

Sokakta, fabrika avlularında, meydanlarda, Üniversitelerde, sahnelerde her tür hak ihlalinin olduğu her yerde önce bu üç kardeşimin isimleri anıldı.

Ne mutlu onlara ki geleceğin aydınlık ülkesini kurma mücadelesi veren insanlık iz sürücü olmayı bildi.

Ne mutlu onlara ki, ellerinde taşıdıkları bağımsızlık ve eşitlik mücadelesinin bayrağı hiç yere düşürülmedi ve şimdi Haziran Direnişi gibi geleceği esenlik dolu bir mücadeleyle yeniden yükseltiliyor.

Hatay her adımı bin sevda, her adımı bin hayat, dağı, taşı, kuşu, ağacı, nehri, ovası, üstü-başı barış.

Ülkesi için kurulan tüm pis kumpasları, kışkırtıcı namussuzlukları yere çalıp, kardeşliğin kenti olduğunu tüm dünya insanlığına bağırıyor.

Bir yanı kardeş topraklarında can veriyor, diğer yanı anayurdunda.

Haziran direnişinde vicdanının sesiyle ayağa kalktı ve evlatlarını kurban verecek kadar onurlu-namuslu bir set oluşturarak gericiliğin tüm soytarılığını yere çaldı.

FKF, Deniz ve Yusuf ve Hüseyin kardeşlerimin de içinde yer aldığı bir örgüttü, bugün o örgütün elindeki bayrak yine ülke devrimcilerinin ellerinde dalgalanıyor.

Her 6 Mayıs’ta yeniden doğan bu üç yürek şimdi barışa maya çalmak için Hatay’da meydana çıkıyorlar.

Ne mutlu barışın, eşitliğin ve sosyalizmin savaşçılarına, ne mutlu Deniz ve Yusuf ve Hüseyin’e ve ne mutlu Hatay halkına ki birlikte yola çıkıp direnişin ruhunu yükseltiyorlar.

Unutmayalım.

Bu halkın evlatlarına borcu var çünkü tam 42 yıldır yılmadan, korkmadan yobazın, faşist katillerin ve gericiliğin suratına suratına aynı kararlılıkla bağırıyorlar “Denizlere sözümüz devrim olacak.”

[email protected]