Berkin

Berkin’i kaybettik, bugün toprağa veriyoruz. Haziran Direnişi’nde yitirdiğimiz sekizinci canımız, onların en küçüğü.

Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, oğlunun yitip gitmesinin ardından “Cumhurbaşkanı bizi arayacağına oğlumu vuranları bulsun. Benim kuzumu Allah almadı, Tayyip Erdoğan aldı. Vay kuzum anan kurban olsun sana, bu sefer de dayanacaktın. Bu acıya ben nasıl dayanırım Berkin. Bir kurşun da bana sıksınlar, yanına yollasınlar” demiş.

Böyle bir acı.

Hepimizin kuzusu Berkin’in isim anlamı “sağlam, güçlü, kuvvetli” imiş. Berkin isminin anlamına yakışır şekilde direndi, ama küçük bedeni 269 gün dayanabildi. Hepimiz çok öfkeliyiz, Haziran’dan bu yana daha da öfkeliyiz.

Bu acılar nasıl dinecek. Gülsüm Anne’nin öfkesi biraz olsun nasıl azalacak? Bin türlü emekle büyüttükleri Berkin’in, ekmek almak için fırına giderken, “emri ben verdim” diyen diktatörün polislerinin rastgele attıkları gaz kapsülüyle avuçlarının içinden uçup gitmesinin öfkesi biraz olsun nasıl azalacak? 269 gündür, Berkin’in, küçük prenslerinin uyanmasını bekleyen Haziran Direnişi’nde sokağa çıkan milyonların öfkesi nasıl dinecek?

Onların çocukları çaldıkları milyonlarla rahatça evlerinde oynarken, bizim çocuklarımız oyunlarını oynadıklarını sokaklarda öldürülüyorken, artık bu iş bitmiştir. Okullarında arkadaşlarıyla olması gereken çocuklarımızı, toprağa gönderenlerin halkın vicdanında yeri çoktan tükenmiştir. Diktatör istediği kadar bağırsın, bütün ülke bu bağrışların suçlarını bastırmak için olduğunu biliyor. Öfkenin dinmesinin tek yolu halkın AKP iktidarını, diktatörü bu ülkenin yakasından düşürmesidir.

Fazla zamanımız yok.

Eğer Berkin’in hesabını soramazsak, bunun utancını daha fazla taşıyamaz bu ülke.

Annesinin kuzusu, milyonların umutla uyanmasını beklediği Berkin’imiz ölürken, hırsızlar, arsızlar, katiller sokaklarda eli rahat dolanmaya devam ederse, bunun utancını daha fazla taşıyamaz bu ülke.

Berkin’imizi toprağa gömerken, halen bu ülkede birileri bilmem ne kılı olmayı kendisine layık görüp, AKP’nin mitingine şakşakçılığa, kuyrukluğa gidecekse, bunun utancını daha fazla taşıyamaz bu ülke.

Bir ülke, çocuklarını öldürenlerle yönetilmenin utancını daha fazla taşıyamaz.

Onun için hesap soracağız.

Sokakta soracağız, sandıkta soracağız, okulda soracağız, mahkemede soracağız, nerede bulursak orada soracağız.

Diktatörlüğünüz 15 yaşında, 16 kilogram ağırlığındayken toprağa verdiğimiz Berkin’imizin umut dolu gözleri karşısında, 269 gündür direnen gücü karşısında bir kâğıt gibi titreyecek ve yıkılacak.

İşte o zaman bu ülke bu utançtan kurtulacak.

O zaman oynadığı sokaklara, okuduğu okula ve ülkenin en güzel parklarına Berkin’in adı yazılacak.