Hulusi Akar'dan İdlib açıklaması: Sonuca göre tavrımızı belirleyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'deki gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara'da Rus heyetiyle yapılan İdlib görüşmelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Akar görüşmelerle ilgili olarak, "Hava sahası konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Belli bir noktaya kadar geldik. Ancak sorun hâlâ devam ediyor. Rusya ile görüşmelerden umutluyuz. İki taraf da anlaşmak için gayret gösteriyor" dedi. 

Akar, hava sahasının İHA ve SİHA'lara açılması için Rus yetkililerle görüştüklerini duyurdu. Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile de bu akşam bir görüşme yapacağını söyledi.

İdlib'de stratejik önem taşıyan Serakib kasabasındaki son duruma ilişkin soru üzerine Akar, "Oradaki arkadaşlarımızın güvenliği başta olmak üzere faaliyetlerin güvenliği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede oradaki insanlık dramına son vermek için birtakım tedbirler alınıyor, arazide birtakım karşılıklı ileri geri hareketler oluyor. Oradaki durum değişken bir durum, onu da yakinen takip ediyoruz" dedi.

ABD veya İspanya'dan Patriot istendiğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine Akar şunları söyledi:

"Muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde, 'Birtakım açıklamalar yapılıyor, İdlib'deki bizim pozisyonumuzu destekliyorsunuz, bu desteğin yanı sıra bir de fiili olarak da katkılarınızı gösterin' diye spesifik bir şeyden bu tür konuşmalar oldu. Bu manada tabii ki NATO başta olmak üzere AB ve diğer müttefikimiz olan ülkeler durumu değerlendirecekler, ona göre buradaki faaliyetleri desteklemek kapsamında ne yapmak isterlerse yapabilirler. Diğer taraftan da İspanya'nın zaten bizde bir Patriot bataryası var. O görevini devam ettiriyor, uzattılar onun süresini."