Fatura soygununa karşı itiraz dilekçeleri: Birçok ilde devam edecek

Manavgat halkı, 'Üşüyoruz, Kazıklanıyoruz , bu faturaları kabul etmiyoruz' diyerek CK Akdeniz Dağıtım Şirketi'nin Manavgat şubesi önünde bir araya geldi, faturalara itiraz dilekçesini verdi. Fatura itirazları önümüzdeki günlerde birçok noktada devam edecek.

soL - Manavgat

AKP'nin ve şirketlerin fatura soyguna karşı Manavgat halkı itiraz dilekçelerini verdi.

Yurttaşlar CK Akdeniz Dağıtım Şirketi'nin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, yapılan zamlarla birlikte fatura bedellerinin halkın ödeyemeceği seviyelere ulaştığı, faturalardaki zamların temel nedenin ise patronların ve uluslararası tekellerin çıkarlarını korumak olduğu belirtildi.

AKP döneminde yapılan özelleştirmelerle enerji üretim ve dağıtımının topyekün patronlara peşkeş çekildiği vurgulandı. Elektrik faturalarının 9 kalemden oluştuğunu, bunun sadece bir kaleminin kullanım bedeli olduğu belirtilen açıklamada vatandaşlardan kesilen faturaların soygun anlamına geldiği söylendi.

Açıklamada ayrıca elektrik, ısınma gibi ihtiyaçların yurttaşlara ücretsiz sağlanabileceği bir düzenin mümkün olduğu vurgulandı. 

Basın açıklamasının ardından kuruma dilekçeler verildi. İlettikleri dilekçelerin takipçisi olacaklarını dile getiren yurttaşlar, tüm Manavgat halkını itiraz dilekçesi vermeye davet ederek eylemi sonlandırdılar. 

DİLEKÇE EYLEMLERİ DEVAM EDECEK

Dilekçe eylemleri Manavgat'ta başlarken, önümüzdeki günlerde birçok ilde ve ilçede devam edecek.

Faturalara karşı dilekçe eylemlerine ilişkin bilgi için: