'Doğa Koleji'nde öğretmen boykotu bugün daha güçlü devam edecek'

Hakları için mücadele eden Doğa Koleji öğretmenleri dün boykota başlamış, derslere girmemişti. Öğretmenler bugün daha güçlü bir boykot düzenleyeceklerini ilan ettiler.

soL - Patronların Ensesindeyiz

Aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri pazartesi iş bırakırken, boykot bugün daha güçlü şekilde devam edecek.

Öğretmenlerden yapılan açıklamada, "Doğa Koleji'nde öğretmen boykotu bugün daha güçlü devam edecek" denilirken, "Doğa koleji öğretmen boykotumuz özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de etkili olmuştur. Boykota katılarak haklarını arayan tüm öğretmenlerini selamlıyoruz. Destek olan tüm velilerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğretmenler 2. günde boykotta olduklarını şu gerekçelerle duyurdu:

Öğrenciler öğretmenlerine destek verdi.

Doğa Koleji Öğretmen Komitesi'nin 'Boykot daha güçlü devam edecek' başlıklı açıklaması şu şekilde: Dün duyurulan Doğa koleji öğretmen boykotumuz özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de etkili olmuştur. Boykota katılarak haklarını arayan tüm Doğa Koleji öğretmenlerini selamlıyoruz. Destek olan tüm velilerimize de teşekkür ediyoruz. Bugünkü boykot, Doğa koleji öğretmenlerinin ve okul emekçilerinin mücadelesinin Doğa Kolejindeki sorunların çözümü için asıl kritik adım olduğunu göstermiştir. Öğretmen ve emekçilerin haklarına sahip çıkarak “biz de buradayız” demesi, okul yönetimine bugüne kadar sürekli ağırdan alarak sorunları halı altına süpürüp bizleri ve velileri oyalama lüksünün kalmadığını göstermiştir. Üstelik beklenen açıklama bugün de gelmemiştir. Ve herkes için bıçak kemiğe dayanmıştır. Öğretmenler olarak artık susmayacağız. Biz sustukça yönetim sorunun çözümünü ertelemektedir. Boykotumuz taleplerimiz karşılanana kadar devam edecektir.

Taleplerimizi ise açıklamıştık:

1- Doğa Kolejinde çalışanların aylardır ödenmeyen ücret ve ücrete bağlı alacakları derhal ödenmelidir.

2- Öğrencilerimizin eğitim hakkı güvence altına alınmalıdır. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar İş Kanunu’nun 34’ncü maddesinin bize tanıdığı “iş bırakma” hakkımızı kullanmayı sürdüreceğiz. Diğer yandan birikmiş alacaklarımız için hukuki yollara başvurmak için yarından itibaren adımlar atmaya başlayacağız.

Tüm öğretmen arkadaşlarımız ve okulda çalışan emekçiler, yarından itibaren bu konuda atacağımız adımlarda birlikte davranmak için bizimle irtibata geçebilirler.

Gelin, Doğa Koleji Öğretmen Komitesini büyütelim. Onbinlerce öğrencinin Eğitim hakkının engellenmesine ve emeğimizin sömürülmesine dur diyelim. Doğa Koleji Öğretmen Komitesi İrtibat için: 0541 940 05 14