DHMİ'deki görevden almaların nedeni Teknofest mi?

Teknofest için DHMİ Genel Müdürlüğü'nden kiralama bedeli alınmadığı, elektrik, su, temizlik, otopark gibi hizmetler için ücret ödenmediği ve gelen tüm uçakların sigortasının da DHMİ tarafından sağlandığı iddia edildi.

soL - Haber Merkezi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın birlikte düzenlediği ve pek çok kurum ve firmanın da destek olduğu duyurulan İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için Atatürk Havalimanı kullanıldı. 22 Eylül Pazar günü sona eren TEKNOFEST için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne (DHMİ) herhangi bir hizmet bedeli ödenmediği iddia edildi.

PEK ÇOK FİRMA SPONSOR OLMUŞTU

Airport Genel Yayın Yönetmeni Ali KIDIK'ın bugünkü köşesinde, Teknofest için DHMİ'den kira bedeli alınmadığını, elektrik, su, temizlik, otopark gibi hizmetler için de herhangi bir bedel ödenmediği yer aldı. 1 milyon'dan fazla kişinin ziyaret ettiği söylenen Teknofest'in internet sitesinde destek olanlar arasında, Türk Hava Yolları, BMC, Aselsan, AFAD, İstabul Büyükşehir Belediyesi, Turkcell, Türk Hava Kurumu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile pek çok bakanlık, kurum ve kuruluş sayılıyor. Bunun yanında da sponsor olanlar arasında Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Türk Telekom gibi firmalarla, Google gibi yurt dışı sponsorlar yer alıyor.

'DHMİ'DE GÖREVDEN ALINMALARIN SEBEBİ TEKNOFEST MİYDİ?'

Kıdık'ın köşesinde de bu kadar destekçi kuruluşa rağmen DHMİ'ye herhangi bir hizmet bedeli verilmemesini eleştirerek, "Eurasia Airshow" isimli festivale devletin tüm imkanları seferber edildiğini ve bunun pozitif ayrımcılık olduğunu yazıyor. Kıdık ayrıca "Şunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. DHMİ’de görevden alınmaların sebebi Teknofest miydi? DHMİ yöneticileri bu talebe karşı çıktıkları için mi görevden alındılar" diye sorarak, bu konunun da aydınlatılmasını istiyor.

Kıdık'ın yazısının ilgili bölümü şöyle;

Mesela Eurasia Airshow yine aynı pozitif ayrımcılıklarla yapıldı ve devletin tüm imkanları seferber edildi. Ama İstanbul Airshow için devletin hiçbir imkanı sunulmadı ve engellenmek için de her türlü zorluk çıkartıldı.

Teknofest için devletin her türlü desteği verildi. 

Teknofest için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bir (1) lira kira bedeli almadı. Teknofest organizatörü T3 Vakfı olduğu için midir bilinmez ama sadece kira ile sınırlı kalınmadı. Tabi ülkemizde yapılan organizasyonun güzelliği konuşuldu.

Biz olumsuzluklarını da yazmak zorundayız.

Kiranın yanında, elektrik, su, temizlik, otopark gibi hizmetler de DHMİ’den bedava alındı. Yani fuarın ana sponsoru Devlet Hava Meydanları İşletmesi olduğu anlaşılıyor.

Bu da yetmiyor, Teknofest’e gelen tüm uçakların sigortası da DHMİ tarafından sağlandı. Bunun yanında fuara katılan tüm ziyaretçilerin sigortaları da DHMİ tarafından teminat altına alındı.

Fuarın güvenliği de DHMİ tarafından temin edildi.

Bu sözleşmeye de Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt imza attı ve DHMİ’ye emir şeklinde gönderildi.

Şunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. DHMİ’de görevden alınmaların sebebi Teknofest miydi? DHMİ yöneticileri bu talebe karşı çıktıkları için mi görevden alındılar.

Muamma. Kimse bilmiyor. Ama yazdıklarımın doğruluğunun net olduğunu biliyorum. Kiralama ve tüm giderler DHMİ tarafından karşılandı.

Peki, ülkemiz adına güzel olduğunu düşündüğümüz bu fuarın bir benzeri yapılırsa DHMİ aynı imkanları sağlayacak mı?

Sağlasınlar ben tüm tarafsızlığım ile alkış tutacağım. Yok ama Teknofest’e var başkasına yok denilirse buradaki pozitif ayrımcılığı da eleştireceğim.