AKP milletvekilleri: Salda Gölü'ne Millet Bahçesi projesi onaylandı

AKP Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Salda'ya yapılması planlanan Millet Bahçesi için gerekli kurul onaylarının 'gerçekleştiğini' açıkladı.

AKP Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü kenarına yapılması planlanan Millet Bahçesi projesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Projenin ayrıntılarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Tamamen gölü ve çevresini koruma amacı güdülerek yapılan projelere son şekli verildi, gerekli kurul onayları gerçekleşti" denildi.

Özçelik ve Uğur'un açıklamasında şöyle denildi:

"Salda Gölü Millet Bahçesi ve Millet Bahçesi'ne ait sosyal donatılar inşaatları ve altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 31 Temmuz 2019'da yapılmıştı. Geçen yıl 1 milyon 300 bin kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü'nün önümüzdeki yıllarda da ziyaretçi akınına uğrayacağı beklenmektedir. Gelen ziyaretçilerin gölün doyumsuz seyirliğini yaşayabilmeleri için göl kenarında kalış sürelerini uzatarak, sosyal donatı ve gölden uzak noktada yapılacak Millet Bahçesi ile bu seyirlik anlar uzatılmış olacaktır. Tamamen gölü ve çevresini koruma amacı güdülerek yapılan projelere son şekli verildi, gerekli kurul onayları gerçekleşti.

Salda Gölü Millet Bahçesi projesi çevreci ve ahşap donatılar olacak. 'Halk plajı' ve 'Saldivler' denilen iki alandaki birimler tamamen ahşaptan yapılacak. Sosyal donatılar, kafe, büfe, otopark alanları, yönetici ve sağlık birimleri, giyinme, soyunma birimleri, satış üniteleri, cankurtaran yapıları, mescit ve tuvaletler, halk plajı tarafında 1090 metrekare alanda yapılacak. Saldivler tarafında ise toplam 1715 metrekare kapalı alan ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Tamamen ahşaptan ve yüksek olmayan, doğa görüntüsü bozulmayacak küçük birimler olarak halkımızın hizmetine sunulacak. Rekreasyon alanı olarak önerilmiş olan alanlarda yapılacak her türlü yapı, takılıp sökülebilir nitelikte olacak. Geçen yıl Valilik ve Kaymakamlığımız ve Çevre Şehircilik Müdürlüğümüzün girişimleriyle düzene giren alanlarda 2-3 yıl önceki göl kenarındaki çirkin ve kirli görüntüler tamamen ortadan kalkmış olacak."

Geçen yaz sezonunda Salda Gölü'ne gelen ziyaretçi sayısının yaklaşık 1,3 milyona ulaştığını söyleyen milletvekilleri, Salda Gölü Millet Bahçesi'ndeki tüm sosyal donatılarda göl kıyısından uzak olarak, "çevreci malzemeler ve ahşap" kullanılacağını öne sürdü.