Adalet Bakanı Gül'den cezaevlerinde koronavirüsle ilgili açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül koronavirüs salgınına dair cezaevlerindeki durumla ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül koronavirüs salgınına dair açıklamada bulundu.

Bakanlık binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül "Cezaevlerimizde pozitif rastlanan hiçbir vaka yoktur" dedi.

Bakan Gül "Hükümlü ve tutuklular devlete emanet, onların sağlığı için her türlü titizlik gösteriliyor. Bütün tedbirler alınmakta. Maskedir, eldivendir, tüm tedarikler de yapıldı. Mahkumlara dışarıdan risk olmaması için bütün tedbir alındı. Cezaevlerimizde pozitif rastlanan hiçbir vaka yoktur" diye konuştu.

İstanbul'da karantinaya alınan hakimin durumunun iyi olduğunu kaydeden Gül, hakimin bankada çalışan eşinin test sonucunun pozitif çıktığını, hakimin test sonucununsa henüz çıkmadığını belirtti.

Duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme için çalıştıklarını söyleyen Gül, "Çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmenize gerek yok, yargısal süreçlerle ilgili herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak" diye konuştu.

İNFAZ DÜZENLEMESİ

İnfaz düzenlemesi hakkındaki soruyu yanıtlayan Gül "Tüm tarafları dinleyerek teknik çalışmalar yapıldı. Konu Meclis'in takdirindedir" dedi. 

Gül, ikinci yargı paketine ilişkin şunları söyledi:

"Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuk öngörülüyor. Önemli bir katkı sağlayacaktır.

Yılda 4 milyonun üzerinde açılan davayı doğrudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu.

Elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir çalışma da söz konusu. Avukatlar, taraflar bürosundan duruşmaya katılabilecek."