Şule Çet davasında sanık avukatları yayın yasağı istedi

29 Mayıs 2018’de Ankara’da patronu ve patronunun arkadaşı tarafından öldürülen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet davasında, sanık avukatları 16 Ekim Çarşamba günü görülecek 4. duruşmanın kapalı görülmesini ve yayın yasağı getirilmesini istedi.

soL - Haber Merkezi

Ankara’da geçen yıl 29 Mayıs’ta cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra intihar süsü verilerek öldürülen Şule Çet davasında sanık avukatları, mahkemeden davanın 16 Ekim Çarşamba günü görülecek 4. duruşmasının kapalı görülmesini ve yayın yasağı getirilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'daki bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın intihar olduğu iddia edilmişti.

Olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Çağatay A. ve Berk A. soruşturma kapsamında daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Çağatay A., ilk ifadesinde Şule Çet'in intihar ettiğini öne sürerek, "Kendisine engel olmaya çalıştım, atlarken tutmaya çalıştım ama başaramadım. Atlamasın diye tutuğum sırada parmaklarımda sıyrıklar oluştu" demişti. Diğer zanlı Berk A. ise "Olay sırasında başka bir odadaydım. Neler yaşandığını bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İddianamede, iki sanık için "cinayet", "ırza geçme" ve "hürriyeti tehdit" suçlarından ceza istenmişti. Davanın ilk duruşması 6 Şubat 2019'da görülmüştü.

Ailesi ve arkadaşları Şule Çet'i öldürmekten sorumlu tutulan iki sanığın da ceza alması için mücadele ediyor.