'Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi' Şişli EML önünde eylem yaptı

İstanbul'da Şişli Endüstri Meslek Lisesinin bulunduğu arazinin AKP yandaşı patron Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Taşyapı firmasına satılmasına yönelik tepkiler artarak sürüyor. "Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi" adı altında örgütlenen veliler bugün yine Şişli EML önünde eylem yaptı.

İstanbul'da Şişli Endüstri Meslek Lisesinin bulunduğu arazinin AKP yandaşı patron Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Taşyapı firmasına satılmasına yönelik tepkiler artarak sürüyor. 

"Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi" adı altında örgütlenen veliler bugün yine Şişli EML önünde eylem yaptı. 

Okul önündeki açıklamada veliler "Barakada eğitim olur mu", "40 kat bina yapıyor, okulumu yapmıyor", "6000 öğrenci mağdur" yazılı dövizler taşıdı. 

Yapılan açıklama şöyle: 

"Bizler, Şişli Endüstri Meslek Lisesi mezunları, öğretmenleri, velileri, mahalle muhtarları ve Şişli sakinleri olarak, Türk sanayi ve ekonomisi için önemli görevler üstlenmiş, ülkemizin en köklü ve en modern meslek lisesi olmasının yanı sıra, gerçekleştirdiği okul- işletme işbirlikleri ile tüm dünyaya örnek olmuş okulumuzun yıkılarak, 5000 öğrencisinin adeta sokağa terk edilmesini protesto ettiğimiz için bir kez daha buradayız.

Gerçekleştirdiği, okul-işletme işbirliği projeleri ile Türkiye’nin en iyi meslek lisesi ödülünü kazanmış ve bu konuda, sadece Avrupa’ya değil, tüm dünyaya örnek olmuş okulumuzun, eğitim yılının ortasında yıkılarak, öğrencilerimizin kış günü perişan edilmemesi için buradayız.

Özel sektör tarafından, çok büyük paralar harcanarak yapılmış ve son derece modern atölyelerimizin, yıkıldıktan sonra, bir daha aynı şekilde yapılamayacağından korktuğumuz için buradayız.

Okulumuz öğrencilerine sağlanan, modern eğitim, spor ve sosyal imkanların bir daha sağlanamayacağından korktuğumuz için buradayız…

6 yıllık yoğun bir mücadelenin sonunda, bugün gelinen noktada, sahip olabildiğimiz 17 dönümlük arazinin bir kısmı üzerine, öğrencilerimizi hiç taşımadan, bütünlüğünü bozmadan ve eğitim-öğrenime ara vermeden okulumuzun biran önce yapılarak, bu eğitim yuvasının, ülkemize sağlamakta olduğu katkının devam etmesini istiyoruz."