Kaz Dağları'nda ağaç katliamı devam ediyor: Maden sahasının girişine beton döküldü

Kaz Dağlarında gerçekleştirilen Su ve Vicdan Nöbeti'nin 45. gününde de ağaç katliamı hızla devam ederken maden sahası alanının girişine beton döküldü.

Kaz Dağları'nda gerçekleştirilen Su ve Vicdan Nöbeti'nin 45. gününde ağaç katliamı hızla sürüyor. Maden sahası alanının girişine beton döküldü.

Odatv'nin haberine göre, Kirazlı'da çadırlı nöbeti sürdüren Su ve Vicdan Nöbeti Gönüllüleri Balaban Tepesi'den kamuoyuna çağrıda bulundu.

Çağrıda, “Bizler Kaz Dağları'nda 45 gündür gece gündüz çadırlarımızda nöbet tutuyoruz. Dün, nöbetimizin 44. gününde burada, gözümüze soka soka ağaç kestiler” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise şunlar söylendi:

“Aşağıda her gün iki defa eylem yaptığımız alanda beton döktüler. Bize rağmen, bütün kamuoyu desteğine rağmen ağaç kesen, beton döken Alamos Gold'u, Doğu Biga Madencilik'i ve bütün taşeronlarını kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu yıkımı, bu katliamı durduralım. Buraya gelin. Gelecekseniz şimdi gelin. Bugün gelin. Ağaçlarınız için gelin, çocuklarınız için gelin, onurunuz için gelin, yaşamınız için gelin. Alın çadırlarınızı gelin. Şimdi gelin. Bu katliamı bu ağaç kesimini beraber engelleyelim.”

İşte o fotoğraflar: