Erdoğan'ın dizisi 'Diriliş: Ertuğrul'un bölüm başı maliyeti en az 1 milyon 100 bin!

AKP medyası tarafından Altın Kelebek Ödül Töreni sonrası göklere çıkarılan ve Erdoğan'ın "Benim torunlarım bile bırakmıyorlar, tamamını izlemek yetmiyor, bir de özetini izliyorlar" dediği "Diriliş Ertuğrul" adlı dizinin TRT'ye bölüm başı maliyeti en az 1 milyon 100 bin lira. Dizinin başrol oyuncusu ise ayda 400 bin lira kazanıyor.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Onların o şekilde yorum yapmalarına değerlendirmelerine hiç kulak asmayın. Onların orada verilecek şekli bir ödülü önemli değil. Asıl önemli olan şu milletin gönlünü siz kazandınız ya asıl mükafat asıl ödül bu. Mesele budur. Benim torunlarım bile bırakamıyor. Tamamını izlemek yetmiyor bir de özetini izliyorlar" sözleriyle övdüğü dizinin TRT'ye haftalık maliyeti oldukça dikkat çekici.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TRT'nin dizilere ödediği ücretleri açıkladığı konuşmasında "TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in tavsiyesi ile kanalla çalışmaya başlayan Diriliş dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ’a da bölüm başı 1 milyon 100 bin lira ücret ödeniyor" demişti.

Öte yandan kısa süre önce basında yer alan bir habere göre, dizinin başrol oyuncusu olan Engin Altan Düzyatan'ın diziden ayrılmaması için bölüm başı ücreti 80 bin TL'den 100  bin TL'ye çıkarıldı. Dizinin diğer oyuncularının aldığı ücret ise merak konusu.