Ege Üniversitesi'nin AKP'li rektörü patronlarla el ele

Ege Üniversitesi rektörü, AKP'li eski Edirne milletvekili Necdet Budak, ihracatçı patronları makamında kabul ederek, "üniversite-sanayi-ihracatçı işbirliğine sonuna kadar açık olduklarını" söyledi.

soL-İzmir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekim ayında Ege Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı AKP'li eski Edirne milletvekili Necdet Budak, rektör sıfatıyla ilk ziyaretini patronlara gerçekleştirmişti. AKP'li rektör Budak, dün de ihracatçı patronları makamında kabul ederek, "üniversite-sanayi-ihracatçı işbirliğine sonuna kadar açık olduklarını" söyledi. 

AKP'li rektör Budak'ın dünkü konukları Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu’nu oluşturan patronlar oldu. Budak’a yeni görevinde başarılar dileyen ihracatçı patronlar, işbirliği konusunda rektörden destek istediler.

Patronları kabulünde konuşan AKP'li rektör Budak, patronlara hitaben şunları söyledi:

“Küresel rekabette yaşadığınız sıkıntılara yardımcı olmak için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Üniversiteler kampüse kapanmamalı. Öğrenci yetiştirmenin yanında bölgesel kalkınmaya da destek olmalıyız. Ege Üniversitesi'nin kuruluş amaçlarından biri de bölgenin kalkınmasına destek olmak. Biz de bu vizyon ile yolumuza devam edeceğiz. Kampüsümüzdeki tüm bilimsel çalışmaları toplumla buluşturmaya çalışıyoruz. Tarım ihracatımızın artırılmasına yönelik sizlere elimizden gelen katkıyı sunacağız. 2023 ihracat hedefleri için her türlü işbirliğine sonuna kadar açığız.”

Ege İhracatçı Birlikleri koordinatör başkan vekili Nurettin Tarakçıoğlu da, “2023 hedefleri çerçevesinde Türkiye’nin gıda ürünleri ihracatını 18,5 milyar dolardan 40 milyar dolara çıkarmalı. Bunun için üniversite-sanayi-ihracatçı işbirliğini daha yukarılara taşımalıyız. Bu konuda verdiğiniz destek bizler için çok değerli” diye konuştu. 

Ziyarette tarım ihracatının artırılmasına yönelik Ziraat Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Bölümü ile devam eden işbirliğinin artırılması, inovatif, katma değeri yüksek ürünler üretilmesi amacıyla yeni işbirlikleri için bir yol haritası belirlenmesi kararlaştırıldı.