Dinci siyasetin hayali gerçek oldu: Ege Üniversitesinde bir cami yükseliyor!

Ege Üniversitesi yerleşkesine cami inşa edilmesi hayali Kenan Evren’in cumhurbaşkanı, Özal’ın başbakan, Burhan Özfatura’nın belediye başkanı olduğu 1985 yılına dayanıyor. Bu hayal Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde gerçekleşti. Cami inşaatı yerleşkenin ortasında yükseliyor...

Ahmet Çınar

İzmir'in en eski ve köklü üniversitesi olan Ege Üniversitesi yerleşkesinde cami inşaatı tamamlanmak üzere... 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1 Haziran 2015’te çıkardığı imar planı değişikliğine göre, Hazine’ye ait Ege Üniversitesi’ne tahsisli olan 187 ada 29 parselin 4 bin 400 metrekarelik bölümü, üniversiteye tahsisli olmaktan çıkarılıp Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir İl Müftülüğü’ne tahsis edildi. Yaratılan bu  alan, mülkiyeti Ege Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesine ait olan komşu parsellerin (191 ada 24 parsel ve  187 ada, 28 parsel) bir kısmı ile birlikte “yüksek öğretim alanı” olmaktan çıkartılarak “ibadet yeri/cami” alanına dönüştürüldü. Bu dönüşüm yapılırken görüşleri sorulan Ege Üniversitesi Rektörülüğü, Bornova ve İzmir Büyükşehir belediyeleri de "olumlu görüş" bildirdi.

İZMİR MÜFTÜ YARDIMCISI “DÖRT DEVLET ÜNİVERSİTESİNE CAMİ YAPACAĞIZ” DEMİŞTİ

Nitekim geçtiğimiz Ocak ayında İzmir Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir’deki dört kamu üniversitesine sırayla cami inşa edeceklerini, ilk temelin ise Ege Üniversitesi’ne atılacağını duyurmuştu. Müftü Yardımcısı Gül, bu açıklaması sırasında, “Bizim altın çağımız” demeyi de ihmal etmemişti.

CAMİ İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE

Ege Üniversitesi yerleşkesi içerisinde geçen yıldan bu yana devam eden cami inşaatı sona ermek üzere. Caminin 2017-2018 öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. 

İşte cami inşaatının son görüntüsü: