'Bizim altın çağımız' diyen Müftü Yardımcısı: İzmir'in 4 devlet üniversitesine cami yapacağız!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, kapatılan İl Özel İdaresi'nin varlıklarından aslan payının müftülüklere dağıtılmasını "Bizim altın çağımız" diye nitelerken, Çınarlı’daki 15 bin kişilik cami projesinin adının "Ulu Cami" olacağını söyledi ve İzmir'deki 4 devlet üniversitesinin kampüsüne cami yapılacağını açıkladı. Gül, "İlk cami Ege Üniversitesi'ne…

soL-İzmir

İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül kente yapılacak cami projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Gül, sırasıyla Ege, Katip Çelebi, Dokuz Eylül ve Yüksek Teknoloji üniversitelerine cami yapılacağını söyledi. 

Muharrem Gül, kentte nüfusa göre cami sayısında orantısızlık olduğunu dile getirdi. İl Müftü Yardımcısı Gül, “Kastamonu'da 300 kişiye bir cami düşerken İzmir'de 20 bin kişiye bir cami düşüyor. Bazı 50 bin nüfuslu semtlerimizde cami bile yok. Müftülük olarak konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi.

MÜFTÜ YARDIMCISI: "BİZİM ALTIN ÇAĞIMIZ"

İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından aslan payının ilçe müftülüklerine gitmesini “Bizim altın çağımız” sözleriyle tanımlayan Gül, Çınar’da tahsis edilen 20 dönümlük araziye yapılacak protokol camiinin de adını koydu. Gül, İzmir'e Selimiye cami modelinde bir cami yapılacağını açıkladı ve “O arsada bulunan bina yıkıldı. Şu anda oraya İzmir'in sembol camileri arasına girecek "Ulu Cami" projesini hayata geçireceğiz. Yapılacak cami sadece ibadethane olmayacak; içinde otoparkı, konferans salonları, sosyal alanları ve aşevleri de olacak" diye konuştu.

İZMİR'DEKİ 4 DEVLET ÜNİVERSİTESİNE CAMİ

Gül, İzmir'deki 9 üniversite ibadethanesinin yetersiz olduğunu da söyledi. İl Müftü Yardımcısı Gül, "160 bine yakın öğrenci öğrenim görüyor. Şu anda ilk etapta 4 tane devlet üniversitesine kampüs cami yapılacak. İlk kazma Ege Üniversitesi'nde vurulacak. Bunların projeleri tamamlandı. Ardından sırasıyla Katip Çelebi, Dokuz Eylül Üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde cami yapılacak" ifadelerini kullandı.