Zonguldak Valisi gazetecilere 'leş kargası' diyeceğine işini yapsın: 7 denizci 44 gündür kayıp

Zonguldak'da batan kuru yük gemisinde kaybolan 7 denizciyi arama çalışmaları 44. gününde sürüyor. Vali ailelere "Siz burada durdukça leş kargaları geliyor" diyerek basını hedef almıştı.

Haber Merkezi

Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin kaybolan 7 kişilik mürettebatını arama çalışmaları sürüyor.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023'te fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemideki kayıp personeli arama çalışmaları 44. gününde devam etti.

Karadan ve denizden gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD görevlileri ile diğer ekipler yer aldı.

AA'nın haberine göre çalışmalara, gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün operasyonel gücünü artıran Nene Hatun Gemisi de katılıyor.

Gemi kurtarma enkaz kaldırma şirketi, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde arama ve batık geminin enkazını kaldırma çalışmaları yürütüyor.

Bu arada aynı tarihte ikiye bölündükten sonra sürüklenerek karaya oturan Kamerun bayraklı "Pallada" isimli kargo gemisinin söküm çalışmalarına devam ediliyor.

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım 2023'te Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan 5'inin cesedine ulaşılmıştı.

Validen denizci ailelerine: 'Siz burada durdukça leş kargaları geliyor'

Yaşamını yitiren ve kaybolan denizcilerin aileleri başlangıçta Orduevi'nde kalıyordu ancak daha sonra Orduevi'nde kalanlara her aileden sadece bir kişinin kalabileceği şeklinde sınırlama getirilmişti. Bunun üzerine aileler balıkçı barınağı çevresinde çadır kurmuştu.

10 Haber'den Hazar Dost'un haberine göre Aralık ayının ortalarında ailelerle görüşmek üzere bölgeye giden Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ailelere “Siz burada durduğunuz sürece leş kargaları geliyor. Kimse devleti aciz gösteremez” demişti. Çadır kurulan alanın boşaltılması için talimat veren Hacıbektaşoğlu ailelerin bulunduğu alandan ayrılmıştı.

Muhabir Hazar Dost fotoğraf çekerken emniyet güçlerinin fiziksel müdahalesiyle karşılaşmış ve alandan çıkarılmıştı.

Kayıp denizcilerin ailelerinin çadırları kaldırıp Orduevi’ne geri döneceği belirtilmişti.