Yine bir KYK yurdunda asansör düştü, idare tehdit etti: 'Video çekenin kafasını kırarım'

Giresun'da KYK'ya bağlı Gülpembe Hatun Yurdu Kız Yurdu'nda asansör düştü. Asansörde kimsenin olmadığı anlaşılırken yurt yönetimi 'Ölmek istemiyoruz' diyen ve video çeken öğrencileri tehdit etti.

Özkan Öztaş

Giresun'da KYK'ya bağlı Gülpembe Hatun Kız Öğrenci Yurdu B Blok'ta yer alan ve uzun süredir arızalı olduğu ifade edilen bir asansör akşam saatlerinde boşluğa düştü. Asansörün içinde kimsenin olmadığı anlaşılırken KYK İl Müdürünün yurda gelerek "Video çekenin kafasını kırarım" dediği iddia edildi. 

Konuya dair soL'a konuşan öğrenciler şunları söyledi:

"Asansör düşünce öğrenciler olarak aşağıya indik. Tüm öğrenciler 'Ölmek istemiyoruz' diye sloganlar attık. Sonra yönetimden birileri geldi. Bizi tehdit etti. 'Video çekenin kafasını kırarım' diyen oldu. Sonra da yaptıkları şey tepki çekince 'Sonuçta kimsenin başına bir şey gelmedi, ölüm kalım meselesi değil' dediler."

WhatApp'tan tehdit mesajı: 'Paylaşım yapana soruşturma açılacak'

Öğrencilerin bulunduğu WhatsApp gruplarına konuyu sosyal medyaya taşıdıkları takdirde haklarında soruşturma açılacağına dair mesajlar gelirken, yurt idarecilerinin sorunu çözmek yerine öğrencilere baskı uyguladığı ifade ediliyor.

Yaşadıkları sorunların en hızlı şekilde çözüme kavuşmasını bekleyen öğrenciler, idarecilerin sosyal medyada öğrencileri baskılayacak adımlar atmak yerine sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini belirtiyor. 

Yaklaşık bir aydır tadilatta olduğu için kullanılmayan asansörün bugün faaliyete geçtiği belirtiliyor.