Yedikule Hastanesi’nde hemşireye cinsel saldırıya mahkeme beraat verdi

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli nöbetçi hemşireye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan asistan doktor S.E. mahkeme kararıyla beraat etti.

Haber Merkezi

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor S.E.’nin hemşire H.Z’ye “cinsel saldırıdan” yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

Bakırköy Adliyesi’nde görülen duruşmada, S.E. ve avukatı hazır bulundu. İddianamede, kaçma şüphesi olmaması nedeniyle tutuksuz yargılanan doktor S.E. hakkında yedi yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mahkeme “somut delil yetersizliği” nedeniyle beraat kararı verdi.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre; H.Z. duruşmada şunları söyledi:

“20 yıldır o hastaneyim, şikayetim devam ediyor. 20 yılın sonunda kendi rızamla bir resmî kurumda nasıl böyle bir şey yapabilirim? Benim söz konusu odadan kolileri alma sebebim uzun yıllar çalışmam sebebiyle odayı benden sonra gelen ekibe temiz bırakmam yönünde bir hareket, buradan olumsuz bir kanaat edilmesini kabul etmiyorum. Bu olaydan ciddi psikiyatrik sorunlar yaşadım, doktor raporları aldım, ailemle yaşıyorum. 11 Mart'tan beri tedavi görüyorum. Ben orada kendimi savunamadıysam burada mahkemenizde adaleti size bırakıyorum.

‘Mütalaayı kabul etmiyoruz’

Mütalaadaki mağdura yönelik iddiaları kabul etmediklerini H.Z.’nin avukatı Feyza Altun da şöyle konuştu: “Sanık olay öncesi olayın geçtiği olayın çevresinde kimler var yok kontrol ediyor. Hiyerarşik alt üst ilişkisi içerisinde bulunduğu hemşirelere yönelik fiili bu otoriteyi kullanarak yapıyor. Sanığın diğer hemşireleri de taciz ettiği sabittir. Ayrıca sanık, müvekkilimi arayarak özür dileyip şikayetini geri çekmesini istemiştir. Suçun işleyiş biçimi göz önünde bulundurursak müvekkilimin delil toplaması zor. Biz kadınlar cinsel saldırıya uğrarsak nasıl ispat edeceğiz? Emsal teşkil etmesi için cezalandırılması gerek. Açıkladığımız nedenlerle müvekkile yönelik eylemlerden sağının cezalandırılması mütalaaya uyulmamasını talep ediyoruz.”

Sanık S.E. ise suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Sanığın avukatı da somut delil olmadığını öne sürüp sanığın beraatini istedi. Beyanların ardından karar için duruşmaya ara verildi aranın ardından sanık “somut delil yetersizliği” nedeniyle beraat ettirildi.