Wushu Federasyonu'nun sporcudan para alıp belge vermediği ortaya çıktı

Wushu Federasyonu’na bağlı sporcunun 2016’da wushunun sanda disiplininde uluslararası seviyede şampiyonluk kazanmasına ve federasyona 500 lira yatırmasına rağmen milli sporcu belgesi alamadığını öğrenildi.

Haber Merkezi

Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) usulsüzlükleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Şu anda başka bir branşta üç Avrupa şampiyonluğu bulunan ve federasyon tarafından mağdur edildiğini söyleyen bir sporcunun 500 lira yatırmasına rağmen milli sporcu belgesi alamadığı ortaya çıktı.

BirGün'den Eren Tutel'in haberine göre, wushunun sanda disiplininde mücadele veren atlet, 2016’da 20-25 Aralık tarihlerinde Kayseri’de düzenlenen Balkan Şampiyonası’na federasyonun daveti üzerine katılıyor. TWF, sporcuyu kendisi davet etmesine rağmen, yol ve kaldığı otelin ücretini sporcuya ödetiyor. Sporcu turnuvada sandada 60 kiloda şampiyonluğuna ulaşıyor.

Habere göre aynı dönem üniversiteye hazırlanan sporcu, milli sporcu olmanın verdiği avantajı kullanarak üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bölümüne girebileceğini düşünerek dershaneyi bırakıp ve federasyondan milli sporcu belgesini talep ediyor. Federasyon, belge için 500 liralık ücret talep ediyor. İstenen parayı federasyonun hesabına yatıran sporcuya ise olumsuz yanıt geliyor. Federasyon, sporcunun birinciliğe ulaştığı turnuvanın iptal olduğunu ve kendisine milli sporcu belgesi veremeyeceklerini iletiyor. Sporcunun yatırdığı parayı da iade edilmiyor.

Bakanlıktan cevap gelmedi

Konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bildiren sporcuya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na dilekçe yazması söyleniyor. Şikâyet dilekçesini bakanlığa ileten sporcuya aradan dört yıl geçmesine rağmen yanıt verilmiş değil.

Sporcu kendisi gibi başkalarının da TWF tarafından mağdur edildiğini söyleyerek ekliyor: “Birçok insanı mağdur ettiler hâlâ nasıl görevlerine devam ediyorlar buna anlam vermekte zorlanıyorum.”