Veli engel oldu: Öğrencileri izin almadan takke ve eşarp giydirerek camiye götürmeye çalıştılar

Din kültürü öğretmeni, velilerin onayı olmadan öğrencilere takke ve eşarp giydirerek camiye götürmeye çalıştı.

Haber Merkezi

Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki 30 Ağustos Ortaokulu’ndaki öğrencilerine takke ve eşarp giydirerek camiye götürmek isteyen öğretmene veli engel oldu.

Öğrenciler Bayındırlık Ulu Cami’ne götürülmek için okuldan çıkarılırken video kaydı alan veli, öğretmene izin kağıdı alınıp alınmadığını sordu. Öğretmen ise müdürü Adem Ellialtıoğlu’nu bilgilendirdiğini söyledi ama velilerden izin almadığı bildirildi.

T24'teki habere göre, velinin tepkisiyle karşılaşan öğretmen, çocukları okula geri yönlendirirken, hatanın kendisinin olduğunu söyledi. Okul müdürüyse "Çocukları istediğim yere gönderirim, size mi soracağım" dedi.

Yaşananları değerlendiren Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu, "Kamuoyunun itirazlarına rağmen sistematik olarak dozu artırılan ÇEDES protokolü, yerellerde münferit ve yasal zemini olmayan gerici uygulamalara da zemin hazırlamakta, gericilik düşleri kuranları yüreklendirmektedir" diye konuştu.

Okullara din görevlilerinin girmesine olanak veren Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) uygulama yönetmeliğinde, gönüllü katılım ve veli izni gerekiyor.