Validebağ Korusu'na ilişkin imar planına durdurma kararı

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin hazırladığı imar planı hakkında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Haber Merkezi

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na yönelik hazırladığı imar planına mahkeme dur dedi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Validebağ Savunması, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Validebağ Korusu’nda Forum devam ediyor. Her ne kadar yürütmenin durdurulması kararı verilse de biz yine korudayız!" açıklaması yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Mamut Tanal'ın paylaştığı mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı:

"1. Derece doğal ve tarihi sit alanı ilan edilmiş ikametgahlarına yakın olan doğal koru statüsündeki son kalan yeşil alanı olduğu, plan ile hukuka aykırı şekilde sit alanının statüsüne aykırı yapılaşma olacağı ifade edilerek yürütmenin durdurulması istenilmektedir." 

"Davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idarelere (30) gün süre tanınmasına 32/06/2021tarihinde oy birliğiyle karar verildi."