'Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet!' turu İstanbul'da

'Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet' turu kapsamında Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda bir araya gelen bisikletliler, Caddebostan sahiline kadar Umut Gündüz için sürdü.

SOL-İSTANBUL

Geçen yıl Ankara'da yüksek hızla giden bir sürücünün aracıyla çarpması sonucu katledilen genç sporcu Umut Gündüz'ün ailesinin 1 Ağustos'ta Şanlıurfa'dan başlattığı "Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet" turuturunun İstanbul ayağı Pazar günü Kadıköy'de düzenlenen bisiklet sürüşüyle devam etti. 

"Umut'a Ses Ol" ve "Bisikletli ölümlerine son" yazan dövizler taşıyan elliye yakın bisikletli Yoğurtçu Parkı'nda buluştuktan sonra Caddebostan Sahili'ne doğru pedal çevirip sonrasında aynı parka geri döndü. Burada gerçekleşen forumda Gündüz ailesiyle sohbet etme olanağı bulan bisikletliler aileye dava süreci ve mücadelenin seyri hakkında sorular sordu.
 
24 Haziran'daki duruşmada hiçbir talebi karşılık bulmayan Gündüz ailesi, adalet arayışının bu mahkemedense halk nezdinde daha büyük karşılık bulacağına inandıkları için 1 Ağustos'ta "Herkes için Adalet" turunu başlattıklarını aktardı. Umut'un katili Çağdaş Şenyüz'ün trafik kazasından değil on yıl hapisten başlayacak biçimde ikinci derece cinayetten yargılanması gerektiğini düşünen aile, son iki yılda olay yerinde yaşamını yitiren 286 bisikletlinin katillerinin dokuz aydan uzun yatmadığını da hatırlattı.
 
Forumun sonunda bisikletliler bu mücadeleyi yükselttikleri, Umut'a ve bütün bisikletlilere ve Türkiye'nin dört bir yanındaki hukuksuzluk mağdurlarına ses oldukları için Gündüz ailesine teşekkür etti ve günün anısına Umut için hazırladıkları reflektörlü yeleği aileye takdim etti.

Solcu Liseliler de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet! #UmutaSesOl'mak için Yoğurtçu Parkında başladığımız bisiklet sürüşümüz Caddebostan sahilinde son buldu" diye yazdı.

Liseliler sürüşün ardından gerçekleştirilen foruma katılarak "bisikletli ölümlerinin son bulmasını ve yaşanan cinayetlerin adilce yargılanmasını" isteyerek bunun için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.