'Tuz Gölü’nde yaşanan katliam sizin yoz kafalarınızın ve doymak bilmez kâr hırsınızın sonucu'

TKP'den dün Tuz Gölü'nde yaşanan flamingo ölümlerine ilişkin 'Gericilik ve piyasacılık sadece insana değil, memlekete ve doğaya da düşman' açıklaması geldi.

Haber Merkezi

Tuz Gölü binlerce flamingo yavrusunun ölümüne ilişkin TKP'den açıklama geldi.

"Gericilik ve piyasacılık sadece insana değil, memlekete ve doğaya da düşman" denilen açıklamada, "Konya kapalı su havzasında akla ve bilime aykırı olarak özendirilen sulu tarım ve Tuz Gölü başta su kaynaklarının plansız ve aşırı kullanımı flamingo yavrularının kitlesel katliamına yol açmış bulunuyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Biliyoruz ki DSİ başta olmak üzere AKP’li yetkililer kuraklık ve iklim değişikliğinin yarattığı kuraklıktan dem vuracaklar. Tüm bu sıraladığınız gerekçeler ve bugün Tuz Gölü’nde yaşanan katliam sizin yoz kafalarınızın, siyasi popülizminizin ve doymak bilmez kâr hırsınızın sonucu.

Çözüm basit: Akla, bilime dayalı, eşitlikçi bir düzen. İnsan ve doğal yaşamın refah ve devamını esas alarak toplumsal yaşamın planlanması. Sosyalist Türkiye sadece biz yurttaşların hayatı için değil, memleketimizin tüm doğal yaşamının devamı için acil bir ihtiyaç."