Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi belli oldu

İsrail'in Türkiye'ye büyükelçi atamasının ardından, Türkiye de İsrail'e büyükelçi atadı. Şakir Özkan Torunlar, Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak atandı.

Haber Merkezi

Türkiye'den İsrail'e büyükelçi ataması adımı gerçekleşti. AKP'li Cumhurbaşkanı Revep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararname ile Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu.

Torunlar, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu ve Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmişti.

Yeni büyükelçi atamaları 

Sabah'ın haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece büyükelçileri arayarak yeni görevlerini tebliğ etti. Buna göre, Bakan Yardımcısı Sedat Önal New York'taki BM Daimi Temsilciliği'ne, Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise Brüksel AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi.

Şakir Özkan Torunlar kimdir?

Şakir Özkan Torunlar, TED Ankara Koleji'ni bitirmiş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olmuştur. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girmiştir. Çeşitli dış görevlerde bulunmuştur. Ortadoğu Genel Müdür yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçisi olmuş, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmiştir.

2014 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürüdür. 17 Ocak 2017 - Mayıs 2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçisi olmuştur. 2021 yılı itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk sahibidir.

İsrail'in büyükelçi ataması

Türkiye ile İsrail 17 Ağustos’ta, diplomatik ilişkilerin yeniden en üst düzeye çıkarılması ve karşılıklı büyükelçi atanması kararı almıştı. İsrail Ankara Büyükelçiliği'ne halihazırda Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarı olan Irit Lillian’ı atamıştı.

.