Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Türk-İş Başkanı ve Çalışma Bakanı devreye girdi: Polonez işçilerinin Ankara yürüyüşü ertelendi

Polonez işçilerinin Cumartesi günü Ankara’ya başlatacakları yürüyüş Türk-İş Başkanı Atalay’ın devreye girip Çalışma Bakanı'nın işçilerle görüşeceğini söylemesi üzerine ertelendi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 23.10.2024 , 15:53 Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 , 16:06

İstanbul Çatalca’daki Polonez Gıda fabrikasında sendikalaştıkları için işten atıldıktan sonra direnişe geçen işçilerin mücadelesi 96. gününde sürüyor.

Tek Gıda İş Sendikası dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla Polonez işçilerinin direnişlerinin 100. günü olan 26 Ekim Cumartesi günü Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını duyurmuştu.

Ancak “Anayasal Hak Yürüyüşü” adı altında başlatılması planlanan yürüyüş Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan sendikaya gelen telefon üzerine ertelendi.

Atalay’ın Tek Gıda İş Sendikası’nı arayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın (Vedat Işıkhan) Polonez’de direnen kadın işçilerden oluşturulacak bir komisyonla görüşeceği bilgisini verdiği, sendikanın da bunun üzerine Ankara’ya yapılacak yürüyüşü ertelediği duyuruldu.

Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu sosyal medya hesabından yayınladığı videoda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Anayasal Hak Yürüyüşü adı altında Polonez işçilerinin 26 Ekim’de Ankara’ya yürüyeceğini açıklamıştık. Ancak öğleden sonra Türk-İş Konfederasyonumuzun başkanı Sayın Ergün Atalay arayarak burada kadın işçilerimizle beraber bir komisyon oluşturarak Sayın Çalışma Bakanımızla bir toplantı yapılacağı şahsımıza duyurulmuştur. Bizler 26’sında Anayasal Hak Yürüyüşümüzü ileri bir tarihe erteleyerek siz kıymetli emek dostlarımızı bilgilendirmek istiyoruz.”

Durdu, Çalışma Bakanlığı’yla yapılacak toplantının sonucunda sorun çözülmezse Anayasal Hak Yürüyüşünü aynı kararlılıkla gerçekleştireceklerini söyledi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.