Trump’tan New York valisine: Sus ve işini yap

ABD Başkanı Trump, New York Valisi Cuomo'yu hedef alarak ‘şikayet etmeyi bıraksın’ dedi ve ‘Size ihtiyaç duymadığınız veya kullanmadığınız binlerce hastane yatağı yaptık’ sözlerini kullandı.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, pandeminin dünyada en ağır seyredildiği New York Eyaleti’nin valisini hedef aldı. Trump, hükümetin hastalıkla mücadele için kendilerine yeterince kaynak vermediğini söyleyen Vali Andrew Cuomo’ya yönelik sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Vali Cuomo 'iş yapmak' için daha fazla, 'şikayet etmek' için daha az zaman harcamak zorunda. Dışarı çık ve işi hallet. Konuşmayı kes! Size ihtiyaç duymadığınız veya kullanmadığınız binlerce hastane yatağı yaptık, sahip olmanız gerekenden çok sayıda Ventilatör verdik ve yapmanız gereken testlerde size yardımcı olduk. New York'a diğer eyaletlerden çok daha fazla para, yardım ve ekipman verdik ve işi yapan bu büyük kadın ve erkekler sizin teşekkürlerinizi hiç duymadı. Rakamlar iyi değil. Az laf ve çok iş!”

New York eyaletinin 17 bin solunum cihazı sipariş ettiği, fakat yoğun rekabet ve uluslararası piyasada yaşanan kıtlık

nedeniyle siparişin karşılanamadığı belirtiliyor. Solunum cihazı krizinin kısa sürede çözülememesi halinde, sağlık çalışanlarının cihazların kullanılacağı hastaları seçmek zorunda kalması ya da iki hasta için bir cihaz kullanılması geçtiğimiz hafta gündemdeydi.

New York Valisi Cuomo ile New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nın federal hükümetin daha fazla yardım göndermesine yönelik ısrarlı çağrılarının ardından, iki hafta önce, New York şehrine 2 bin 400, New York eyaletine ise 2 bin solunum cihazı gönderilmesi için eyalet yönetimi ile federal hükümet arasında anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

Trump daha önce yaptığı açıklamada New York’un elinde yeterince solunum cihazı bulunduğuna inandığı söylemiş ve eyaletin daha fazla cihaz alarak yıllar önce bu duruma hazırlık yapmış olması gerektiğini ileri sürmüştü.