Trendyol işçileri iş bıraktı

Kötü koşullar ve düşük ücretlere karşı Trendyol işçileri eyleme çıktı.

Patronların Ensesindeyiz

Ülkedeki genel fiyatlar ve hayat pahalılığı hızla artmaya devam ederken Trendyol Express işçileri maaşlarında sadece yüzde 11’lik zamma tanık oldu.

Düşük ücretlere tepki gösteren Trendyol Express çalışanları kontak kapatırken Maslak'taki şirket ofisinin önünde kar altında eyleme çıktı.

İşçiler pandeminin başında sokağa çıkma yasakları sırasında dışarıda çalışmaya devam ettiklerini belirtirken pandemi önlemlerinin kalkmasıyla nakliye işçilerine verilen "değerin düştüğünü" belirtiyor.

Trendyol'un büyümesiyle çalışma şartlarının kötüleştiği ve cezaların arttığını belirten işçiler, şirketin kargo fiyatlarına ortalama yüzde 46 zam yaptığını ancak işçilere ancak 11'lik zam yapıldığına dikkat çekiyor.

Trendyol Express işçileri bu sabah 7'de iş başı yaptıktan sonra zammın sadece yüzde 11'le sınırlı kaldığını öğrenir öğrenmez Maslak'taki ofisin önüne toplandı. Şirketten kimseyi muhattap bulamalarından şikâyetçi olan işçiler, talepleri için önümüzdeki günler de eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na aşağıdaki e-posta ve sosyal medya hesapları üzerinden ya da 0541 940 0514 numaralı telefondan ulaşılabilir:

Facebook: https://www.facebook.com/patronlarinensesindeyiz

Twitter: https://twitter.com/pensendeyiz

E-posta: [email protected]