TKP'den depremzedelere psikososyal destek: 14 köyde çocuk ve yetişkinlerle buluşuldu

TKP Psikososyal Destek Ekibi Hatay’da çocuklar ve yetişkinlerle çalışmalar gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinin ardından kurulan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Deprem Takip Merkezi bünyesinde çalışmalarına başlayan Psikososyal Destek Ekibi psikiyatrist, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının öncülüğünde kuruldu. İçlerinde sanat, eğitim gibi farklı alanlardan uzmanların da bulunduğu ekipler 4 haftalık eğitim oturumlarının ardından deprem felaketinden etkilenen yurttaşlara psikolojik destek sunmak üzere bölgede çalışmalarına başladı.

Psikososyal destek ekipleri bugüne kadar Adıyaman, Kahramanmaraş Pazarcık, Antakya, İskenderun ve Osmaniye’de bulunan TKP dayanışma noktaları, semt evleri ve civar köylerde çalışmalar gerçekleştirdi. 

Ekipler bu hafta da Hatay’ın Defne, Antakya ve Samandağ ilçelerine bağlı Çınarlı, Toygarlı, Yeniçağ, Tomruksuyu, Aşağıokçular, Harbiye, Bostancı, Değirmenyolu, Ekinci, Dursunlu, Zeytuni, Çanakoluk, Tekebaşı, Çekmece köylerinde okul bahçeleri, meydanlar ve sokaklarda çocuklar ve yetişkinlerle bir araya geldi. Çocuklarla oynanan umut temalı oyunların ardından, bütün çocukların el izleriyle oluşturulan ağaçlarla dayanışmanın önemi vurgulandı. Yetişkinlerle tek tek ve grup halinde yapılan görüşmelerde, psikodrama teknikleri uygulanarak psikolojik güçlendirme çalışmaları yapıldı.

14 köyde bine yakın çocukla buluşan ekip üyeleri, yapılan çalışmalarda çocukların duygularını dile getirdiklerini, birlikte üreterek bu karamsar tablonun içinde umut dolu bir deneyim oluşturduklarını ifade ettiler. Yetişkinler ise yapılan çalışmalarda birbirlerini dinleyerek kendilerini ifade etme olanağı buldular. Etkinlik  sonucunda yalnız olmadıklarını, güçlü olduklarını ve birbirlerine destek olabileceklerini belirttiler.

TKP Psikososyal Destek Ekibi yeni gönüllülerinin katılımıyla genişleyerek çalışmalarına devam ediyor.