TKP laikliğe karşı işlenen suçlar dosyasının ikincisini yayımladı

TKP, Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer vereceği dosya serisinin yeni sayısını yayımladı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir süre önce başlattığı Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer vereceği dosya serisinin ikincisini yayımladı.

Açıklamada; Türkiye’de tarikatların, iktidarın normalleştirme çabasıyla ve devletin tüm imkanlarından faydalanarak toplumu bölen, cumhuriyet düşmanı ve yasadışı faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Bu hafta laikliğe karşı işlenen suçlar şöyle sıralandı:

  • Eski AKP’li Sarıyer Belediye Başkanı ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün’ün oğullarına ait şirket, AKP’li Beykoz Belediyesi’nden 26,5 milyonluk bir ihale daha aldı.
  • Ordu’da bulunan bir devlet lisesinde öğrencilere Işık Cemaati’ne ait kitaplar ücretsiz dağıtıldı.
  • Aydın’da 187 okulda, imam ve müezzin görevlendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitim-İş’e gönderdiği resmi yazıyla, ÇEDES Projesi kapsamında okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hiçbir görevlendirme yapılmadığını iddia etmişti. MEB’in resmi yazıyla gerçeği sakladığı anlaşıldı.
  • Çankaya ilçe milli eğitim müdürlüğünün ilkokullarda kermes adı altında topladığı paraları Diyanet vakfına yolladığı ortaya çıktı. Üstelik bu kaynak aktarımı alenen resmi yazıda yer aldı.
  • MEB’in İHH’yla sıkı ilişkileri sürüyor. Cihatçılara desteğiyle bilinen bu vakıf son günlerde bakanlığın gözbebeği haline geldi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsani Yardım Vakfı’yla (İHH) ve iktidara yakın Memur-Sen’le protokol imzaladı. Protokolün kapsamı Filistin’e yardım kermesi diye duyuruldu.
  • İsmailağa cemaati uluslararası faaliyetlerini sürdürüyor. Cemaatin dış hizmetler kuruluşu İDDEF Taliban’ı ziyaret ederek Afganistan’da “sosyal hizmetler ve eğitim” alanında yeni açılışlar yaptıklarını duyurdu.

Tarikatların Ensesindeyiz'e ihbar çağrısı

Yapılan açıklamada "Emekçi sınıflar içerisinde arzu etikleri meşruluğu da sağlayamadıklarından STK kılıfına bürünüyor, protokollere sığınıyor ve din istismarını sürdürüyorlar. Üstelik sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası boyutta tehlike saçıyorlar. Biz ise kararlıyız, sebep oldukları karanlığı güzel ülkemizden söküp atacağız" denildi.

Laikliğe karşı işlenen suçları ihbar etmek için [email protected] adresine ulaşma çağrısında bulunuldu.