TKP adayından Turgut Altınok'a tepki: 'Belediye emekçileri köleniz değil!'

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un yapacağı bir etkinliğe Keçiören Belediyesi'nden işçilerin zorla götürülmesi tepkilere neden oldu.

Haber Merkezi

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un Keçiören'de yapacağı mitinge katılmaları için belediye işçilerine ilettiği mesaj sosyal medyada gündem oldu. 

Belediye işçilerine iletilen mesajda, miting alanda bölüm sorumlularının yoklama alacağı ifade edilirken belediye işçilerinin Turgut Altınok'un mitingine katılmalarının zorlandığı görülüyor. 

'Gündüz Mesaisi' isimli WhatsApp grubuna iletilen mesajda "Pazartesi günü saat 15.00'de tüm personel eksiksiz, gece gündüz amir, şoför, cami ekibi, ev temizliği vs. sivil olarak Bağlum Stadı'nda olacak. Orada her amir, personeline yoklama alacak." denildiği görülüyor.

'Gelirken transit gizli bir yerde bıraksın'

Yazışmalarda belediye personelini mitinge taşıyan araçların işçileri dikkat çekmeyecek şekilde miting alanına yakın bir yere bırakması tavsiye edilirken mitinge katılımı zorlamak adına yoklama alınacağı da ifade ediliyor. 

Gelen cevaplar doğrultusunda mesajın belediye işçilerinin amirleri tarafından iletildiği anlaşılırken yaşanan duruma sosyal medyada tepkiler geldi.

'Belediye emekçileri köleniz değil'

Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan TKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Ufuk Arikan "AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok açılış yapacak diye belediye emekçilerine zorla açılışa katılım mesajı atılıyor, bir de yoklama alınacağı söyleniyor. Bu düzenin belediyeleri, emekçilere köle gibi davranabileceğini sanıyor. Bu işçi düşmanlarına karşı #oylarTKPye" dedi. 

Belediye emekçilerini kendi oy depoları olarak görenlere en iyi cevabı yine hakkını arayan, kötü şartlarda çalışmaya boyun eğmeyen belediye emekçilerinin vereceğini ifade eden Arikan, tüm belediye emekçilerine, işçi düşmanlarına karşı insanca koşullarda çalışacakları, eşit ve özgür bir Ankara için TKP'ye oy verme çağrısında bulundu.