Adıyaman'a açılması planlanan taş ocağına tepki: Köylüler ateş yakarak beklemeye başladı

Adıyaman'ın Koru köyünde açılması planlanan taş ocağına tepki gösteren köylüler alanda beklemeye başladı. TKP Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi adayı Üregen, alana dayanışma ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi

Yurttaşlar, Adıyaman merkeze bağlı Koru Köyü sınırları içerisinde açılması planlanan taş ocağına tepki gösterdi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve Bağtepe mevkiine yapılması planlanan taş ocağının doğaya zarar vereceğini belirten köylüler, taş ocağının yapılacağı yerde toplandı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, köylüler ateş yakarak beklemeye başladı.

Yaklaşık 20 hektarlık bir alana yapılması planlanan taş ocağının, köyün sınırları içerisinde olduğunu aktaran köylüler, ocakta yürütülecek faaliyetler nedeniyle kendilerinin ve köylerinin zarar göreceğini ifade etti. Köylüler ayrıca keklik ve dağ keçilerinin yoğun olduğu bölgede, doğanın tahrip olacağını da dile getirdi.

TKP adayından dayanışma ziyareti

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi adayı Ali Üregen de taş ocağına karşı direnen yurttaşlara dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Üregen, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada,"TKP olarak ne yapılması gerekiyorsa sizlerle birlikte yapacağız. Koru Köyü'nün doğasının bozulmaması lazım, bu çevrede yaşayan canlıların katledilmemesi lazım. Dolayısıyla Adıyaman'a, Koru Köyü'ne veya çevre köylere ne destek gerekiyorsa sizlerle birlikteyiz" dedi.