TİP Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkanı adayı Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğini duyurdu.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği eski milli futbolcu Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurdu.

Açıklamada, "Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz" denildi.

'Parçası olduğumuz bu tablo için özür diliyoruz'

TİP Parti Meclisi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamanın devamında şu ifalere yer verildi:

"Başta Hatay halkına olmak üzere, Türkiye'nin gönlü TİP'ten yana atan tüm emekçilerine kararımızı duyuruyor, istemeden de olsa parçası olduğumuz bu tablo için özür diliyoruz. 

Partimiz, halka karşı işlenmiş bir suça bulaşmış hiç kimseyi desteklememeyi, dolayısıyla Hatay'da da deprem suçlarında ve yıkımda payı bulunan iktidar ve ana muhalefet adayları karşısında mücadele etmeyi ve halkımızı onlara oy vermemeye çağırmayı görev bilir."

'CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız' demişti

Gökhan Zan 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İYİP'ten Hatay milletvekili adayı olmuş, seçilememişti. Zan geçen Aralık ayında İYİP'ten istifa etmişti.

Zan'ın adaylığının duyurulduğu toplantıda konuşan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil "CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım AKP'nin rantçı anlayışına karşı bir adım. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız" yanıtını vermişti.

Zan'ın adaylığı sonrası ilçe örgütü istifa etmişti

Öte yandan Zan'ın adaylığının ardından TİP Tarsus İlçe Örgütü bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurmuştu.

Açıklamada TİP'in "günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıttığı" eleştirisi yer alırken "Bugün, Gökhan Zan'ın adaylığının gösterdiği sonuç bunun aslında parti politikası haline geldiği gerçeğidir" denilmişti.

"TİP'in sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters olduğu" belirtilen açıklamada "Bu zamandan sonra yapacaklarımızın 'düzen siyaseti' diye adlandırılan partilerden bir farkı kalmayacak olması sebebiyle Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak mevcut tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimizi bildirmekteyiz" ifadeleri kullanılmıştı.