TİP'in Kapaklı ilçe yönetimi istifa etti: 'Aday seçimleri imkan bırakmadı'

TİP Kapaklı İlçe Örgütü'nde yöneticilerin yanı sıra çok sayıda kişi istifa etti.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) yerel seçim adaylarına parti içerisinden yükselen tepkiler sürüyor.  

Tarsus, Antalya, Bodrum'un ardından Tekirdağ'da da TİP Kapaklı İlçe Örgütü yöneticileri istifa ettiklerini duyurdu.

Parti merkezini "popülist" olmakla eleştiren ilçe örgütünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partinin siyasi çizgisinin bozulması, popülist ve şeklen yapılan çalışmalar, ülke gündemine yabancılaşma ve son dönemde yaşanan parti içi olaylarla birlikte belediye başkanlığı adaylıklarıyla alakalı seçimler ilçe örgütümüz için daha fazla çalışma imkanı bırakmamıştır. İlçe yöneticilerimiz istifa ederek parti ilişiğini sonlandırmıştır."

TİP Kapaklı İlçe Örgütü'nün 6 kişilik yönetici kadrosunun Yüksek Seçim Kurulu'na istifa bildiriminde bulunduğu, çok sayıda üyenin de partiden ayrıldığı öğrenildi.  

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına 14 Mayıs'taki genel seçimlerde İYİP'ten milletvekili adayı olan eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı göstermesi üzerine Tarsus İlçe Örgütü istifa ettiğini açıklamıştı.

Partinin Antalya Muratpaşa’da belediye başkan adayı gösterdiği Emine Büyüknohutçu da partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

TİP Bodrum İlçe Başkanı Barkın Kurt ise parti merkezinin Bodrum’da belediye başkanı çıkarmak istemesi nedeniyle fikir ayrılığına düştüğü gerekçesiyle görevinden ve partisinden istifa etmişti.

Partinin dün duyurduğu Kemalpaşa adayı Süleyman Şencan'ın DEVA Partisi'nin eski Kemalpaşa ilçe başkanı, Karaburun adayı Mustafa Tosunlar'ın da Vatan Partisi'nin eski İzmir il başkanı olması dikkat çekmişti.