TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu, Tarsus ilçe örgütü istifa etti

Gökhan Zan, TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurken TİP Tarsus İlçe Örgütü tepki göstererek istifasını duyurdu.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı'nın eski milli futbolcu Gökhan Zan olduğunu açıkladı.

Gökhan Zan 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İYİP'ten Hatay milletvekili adayı olmuş, seçilememişti. Zan geçen Aralık ayında İYİP'ten istifa etmişti.

Zan'ın adaylığının duyurulduğu toplantıda konuşan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil "CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım AKP'nin rantçı anlayışına karşı bir adım. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız" yanıtını verdi.

Öte yandan Zan'ın adaylığının ardından TİP Tarsus İlçe Örgütü bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurdu.

Açıklamada TİP'in "günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıttığı" eleştirisi yer alırken "Bugün, Gökhan Zan'ın adaylığının gösterdiği sonuç bunun aslında parti politikası haline geldiği gerçeğidir" denildi.

"TİP'in sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters olduğu" belirtilen açıklamada "Bu zamandan sonra yapacaklarımızın 'düzen siyaseti' diye adlandırılan partilerden bir farkı kalmayacak olması sebebiyle Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak mevcut tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimizi bildirmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.