Taşıma seçmen hilesi sürüyor: Morgda bile seçmen çıktı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, 4 bine yakın seçmen kaydırıldı. 4 seçmenin adresi mezarlık içinde bulunan morg çıktı.

Haber Merkezi

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için yapılan seçmen taşıma hilelerine bir yenisi eklendi. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, mezarlık içinde bulunan belediyeye ait cenaze yıkama yeri ile morg binasına da seçmen kaydı yapıldığı belirlendi. İ

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, ihbar üzerine mezarlığa giden jandarma, morgda inceleme yaptı ve başka yerlerden ilçeye kaydını aldıran 4 kişinin adresinin Argın Mahallesi mezarlığının içinde bulunan morgu gösterdiğini belirledi. Tutanak düzenlenip ilçe seçim kurulu başkanlığına durum bildirildi.

'Mesai sonrası nüfusa ait şifreyle seçmen kayıtları yapılmış'

Habere göre duruma tanıklık eden bir yurttaş şunları anlattı:

“Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Ekim’e kadar seçmen nakillerini yaptırdı. Örneğin Halfeti ilçesine 2 bin 204 kişi yeni seçmen olarak kayıt yaptırdı. Ancak 1 Ekim’den sonra tam 2 bin 139 kişi yeni seçmen olarak kayıt yaptırdı. Burada ciddi skandallar var. Nüfus Müdürlüğü’nün bilgisayar kayıtları incelenmeli. Çünkü mesai saati sonrası nüfusa ait şifre kullanılarak seçmen kayıtları yapıldığı konusunda ciddi iddialar var. Halfeti’nin yeri değiştirilirken yıkılan kaymakamlık, adliye gibi kamuya ait lojmanların numaraları kullanılarak buralara da seçmen kaydı yapıldığı anlaşıldı. Siverek’ten, Hilvan’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Nevşehir’den kısaca Türkiye’nin dört bir yanından seçmen kaydırması usulsüz bir biçimde yapıldı.

Metruk bir evde tam 39 seçmenin kaydının olduğu anlaşıldı. Şanlıurfa’nın Seyrantepe Mahallesi’nde bir vatandaşımız muhtar adaylığı için başvurusunu yapmak istedi. Ancak mahalleden kaydının Halfeti’ye alındığını öğrendi. Yani, elektrik, su aboneliğine bile bakılmıyor.”  

Ankara'da dikkat çeken seçmen artışı

Habere göre ayrıca Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde de yüzde 51,3 oranında seçmen artışı olduğu belirlendi.

Bir önceki seçime göre seçmen listelerinin karşılaştırılması şaşırtıcı sonuçlar verdi. Örneğin Çamlıdere ilçesinde 7 bin 401 olan seçmen sayısı 11 bin 201’e yükseldi. Ankara’da ikinci büyük artış yüzde 36,2 ile Bala, üçüncü artış ise yüzde 23’le Ayaş ilçesinde gerçekleşti. 10 bin 7 seçmenli Ayaş’ta seçmen sayısı 12 bin 304’e, 17 bin 512 seçmenli Bala’da ise seçmen saylısı 23 bin 854’a yükseldi. Ankara genelindeki seçmen artışı oranı ise binde 4 olarak belirlendi. Ankara’ya başka yerlerden toplam 229 bin 968 seçmen gelmesine karşın, 246 bin 976 seçmen ise başka kentlere kayıtlarını aldırdı.