Tarım işçilerinin sorunlarıyla ilgili önergeye Pakdemirli’den tek cümlelik yanıt

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına ilişkin yazılı soru önergesine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den tek satırlık yanıt geldi.

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunlara ilişkin soru önergesine, tek cümlelik yanıt verdi.

Ömer Fethi Gürer, zor şartlar altında geçimini sağlamaya çalışan mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı.  Gürer, Pakdemirli’ye, “Tarımsal üretimde geçici ve gezici olarak çalışan kadın-erkek mevsimlik tarım işçilerinin karşılaştıkları sosyal güvenlik, emeklilik gibi sorunlar ile tarımda çocuk işçiliğine yönelik kalıcı çözümlerin geliştirilmesi için alınan önlemler nelerdir? Tarım alanlarında geçici ve gezici olarak çalışan kadın-erkek işçi sayısı kaçtır? Geçici tarım işçisi olan il sayısı kaçtır?” sorularını yöneltti.

Pakdemirli, “Mevsimlik tarım isçilerinin sorunlarına yönelik Bakanlığımız ve ilgili diğer bakanlıklar, kendi görev alanlarına giren konulara ilişkin olarak ortak faaliyetler yürütmektedir” dedi.