Suudilerin hakareti Süper Kupa’yı iptal ettirdi: Yandaşlar ’28 Şubat’ dedi

Suudi yetkililerin Galatasaray ve Fenerbahçe futbolcularının Atatürk tişörtü ve sözleriyle sahaya çıkmasını reddetmesinin ardından maçın iptal edilmesi üzerine tepki çeken paylaşımlar peşi sıra geldi.

Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 17. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı ve kriz sonucu maç iptal oldu, takımlar sabaha doğru İstanbul'a döndü.

Siyasi partiler, siyasetçiler, taraftar grupları, spor yorumcuları ve yurttaşların sert tepki gösterdiği bu olayda, “kurucu lider nasıl pazarlık konusu yapılır” sorusu sorulurken, Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının delilleriyle birlikte Suudilere teslim edilmesi de yeniden gündeme geldi. Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’a verilmiş olması zaten oldukça tartışma yaratmış fakat karardan geri dönülmemişti. Suudilere satılan maçtan hem kulüpler hem de TFF para alacaktı.

Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal’i yasaklamasına ilişkin ne Dışişlerinden ne de Cumhurbaşkanlığından hala bir açıklama gelmedi. AKP’den yapılan açıklamalarsa kafa karıştırıcı.

Tüm olaylar bittikten ve takımlar maça çıkmama kararı aldıktan sonra konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik yalnızca "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Fakat eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Çelik ile aynı fikirde değildi. Fenerbahçe’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri olan “Yurtta sulh cihanda sulh” pankartıyla çıkmak istemiş ve bu engellenmişti. Çamlı, şunları söyledi:

"'Yurtta sulh cihanda sulh' lafını en son 15 Temmuz ihanetinde duymuştuk. Yine bir tantanadır gidiyor." 

Tepki çeken yorumlara imza atanlardan biri de Haşmet Babaoğlu oldu. Normal şartlarda diplomatik krize sebebiyet verecek Suudi Arabistan şartları sebebiyle çıkan krize ilişkin Babaoğlu yaptığı paylaşımda “28 Şubat havaları…” dedi.

Öte yandan AKP’nin sosyal medya trolleri olarak bilinen isimler de şöyle yorumlarda bulundu:

Resim

Resim