Suriye Dışişleri Bakanı: Ankara güçlerini derhal geri çekmeli

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad 'Türkiye derhal geri çekilmeli ve uluslararası toplum Suriye'nin ülkenin kuzeyindeki işgal altındaki toprakların kurtarılmasına yönelik çabalarını desteklemelidir' dedi.

Haber Merkezi

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Şam'ın Türkiye'nin Suriye'deki varlığını bir işgal eylemi olarak gördüğünü ve Ankara'nın güçlerini derhal geri çekmesini istediğini söyledi.

Sputnik'e konuşan Mikdad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını haklarının büyük ölçüde ihlali olarak gördükleri için Türk birliklerinin tartışmalı alanlardan ayrılması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Türkiye-Rusya-İran görüşmeleri öncesinde Türkiye tarafından bölgeye ek birlikler gönderilmesinin ardından yaptığı açıklamada Mikdad, İdlib'deki gerilimin bölgedeki Türk varlığı ve orada faaliyet gösteren militan gruplara verdiği destekten kaynaklandığını söyledi.

Mikdad, "Bunun (İdlib bölgesindeki gerginliğin) temel nedeni Türk işgali ve Türkiye'nin oradaki terörist gruplara verdiği destektir. Türkiye derhal geri çekilmeli ve uluslararası toplum Suriye'nin ülkenin kuzeyindeki işgal altındaki toprakların kurtarılmasına yönelik çabalarını desteklemelidir" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta yaptığı açıklamada Suriye'deki "ana sorunun" ülkedeki yabancı birlikler nedeniyle oluştuğunu söylemişti.

Son birkaç hafta içinde hükümet birliklerinin operasyonlarını yoğunlaştırdığı İdlib, Suriyeli militanların son büyük kalesi olmaya devam ediyor.